Συγκλονιστικά… άψογο Subaru Impreza 22B STI πωλείται αλλά…

Το Subaru Impreza το 1997 μεσουρανούσε στο WRC εκείνη την εποχή και προκαλούσε ανατριχίλα στο πέρασμά του με χαρακτηριστικό μπλε χρώμα και τις χρυσές ζάντες σήμα κατατεθέν του.

Βρείτε μας στο

Η πολιτική του έκδοση προφανώς και ήταν πολυπόθητο, καθώς πίσω από το τιμόνι του ένιωθες πως παίρνεις μπόλικη από τη λάμψη του Colin και του παγκόσμιου πρωταθλήματος. Αυτά όμως πίσω στο 1997, καθώς πλέον πολλά έχουν αλλάξει και το συγκεκριμένο Subaru Impreza 22B είναι δυσεύρετο, 20 χρόνια μετά.

Αυτός είναι και ο λόγος όμως που το Subaru Impreza STI που βλέπουμε στις εικόνες έγινε και είδηση, καθώς πρόκειται για ένα εξαιρετικά σπάνιο εύρημα, αφού έχει συν τοις άλλοις, μόλις 55 μίλια.

Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, μιλάμε ουσιαστικά για ένα αυτοκίνητο σε κατάσταση καινούργιου, το οποίο μάλιστα είναι το υπ’ αριθμόν 000 από τα 400 που κατασκευάστηκαν. Πρόκειται για ένα από τα τρία πρωτότυπα που έφτιαξαν οι Ιάπωνες και είναι δεξιοτίμονο.

Αυτό το αυτοκίνητο λοιπόν είναι προς πώληση από την Contempo Concept HK Motors αλλά… βρίσκεται πολύ μακριά μας και συγκεκριμένα στο Hong Kong. Και κοντά μας όμως να ήταν με την τιμή που αναμένεται να πιάσει, η οποία για πολλούς θα ξεπεράσει τα 150.000 ευρώ, σίγουρα θα παρέμενε ένα όνειρο… ακόμη και σήμερα, 22 χρόνια μετά την παρουσίασή του.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr