Συνοδηγός του Loeb ο Αυγενάκης: Τι είπε για την προσπάθεια επιστροφής του Ράλι Ακρόπολις

Συνοδηγός του Loeb για λίγο έγινε ο ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Δείτε τι δήλωσε για την εμπειρία αλλά και την επιστροφή του Ακρόπολις.

Βρείτε μας στο

Την Ελλάδα διάλεξε η αγωνιστική ομάδα WRC της Hyundai για να πραγματοποιήσει τις τριήμερες δοκιμές της, για το αγωνιστικό της αυτοκίνητο που συμμετέχει στο WRC. Η Hyundai Motorsport επέλεξε χωμάτινες ειδικές διαδρομές κοντά στο Λουτράκι Κορινθίας, με τη συμμετοχή των τριών οδηγών της, Οττ Τάνακ, Τιερί Νεβίλ και Σεμπαστιάν Λεμπ, κάτι για το οποίο σας έχουμε ενημερώσει και εδώ, με σχετικό video.

Διαβάστε επίσης: Το όραμα του Λευτέρη Αυγενάκη για την επιστροφή του εθνικού μας μηχανοκίνητου αγώνα

Το “παρών” στις δοκιμές έδωσε και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, προσκεκλημένος της Hyundai Motorsport. Συνομίλησε με στελέχη της ομάδας, τους τεχνικούς και τους οδηγούς της, οι οποίοι δήλωσαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την οργάνωση και την ασφάλεια των δοκιμών, αλλά και τον καλό καιρό που τους επιτρέπει να προετοιμαστούν κατάλληλα για τους επόμενους αγώνες του WRC.

Παράλληλα, η ομάδα της Hyundai προσέφερε στον κ. Αυγενάκη την εμπειρία της συνοδήγησης με τον εννέα φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Σεμπαστιάν Λεμπ, σε μία ειδική διαδρομή.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, σε σύντομη δήλωσή του, τόνισε:
«Ήταν μια ξεχωριστή και μοναδική εμπειρία, να βρίσκομαι στο κόκπιτ δίπλα σε έναν θρυλικό οδηγό, παγκόσμιας κλάσης, όπως ο Σεμπαστιάν Λεμπ και τον ευχαριστώ θερμά. Η παρουσία μου εδώ σήμερα είναι διότι θέλω να στείλω το μήνυμα ότι έχουν ξεκινήσει οι πρώτες προσπάθειες επαναφοράς του εθνικού μας μηχανοκίνητου αγώνα, εκεί που πρέπει να βρίσκεται.

Θέλω να καταστήσω σαφές πως κάνουμε μια συντονισμένη προσπάθεια για να επουλώσουμε πληγές του παρελθόντος στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η Ελλάδα είναι μια χώρα απολύτως φιλική προς το motorsport και η Πολιτεία πιστεύει στο ελληνικό motorsport και το αγκαλιάζει».

Δείτε εδώ και το σχετικό θέμα μας, από τις δοκιμές της Toyota στην χώρα μας.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr