Τα κλασικά Mini γίνονται ηλεκτρικά από την Swindon Powertrain (+video)

Η βρετανική Swindon Powertrain παρουσίασε τη δική της πρόταση με την οποία μπορείτε να μετατρέψετε το κλασικό σας Mini σε ηλεκτρικό.

Βρείτε μας στο
Κλασικό Mini ηλεκτρικό μοτέρ swiondon powertrain

Η Swindon Powertrain είναι μια νέα εταιρία που εξειδικεύεται στην εξέλιξη και κατασκευή ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης που μπορούν να τοποθετηθούν σε παλιότερα αυτοκίνητα από τους ιδιοκτήτες τους. Τώρα οι Βρετανοί, για τους οποίους σας είχαμε μιλήσει παλιότερα εδώ, μας παρουσιάζουν το νέο τους κιτ που απευθύνεται αποκλειστικά σε κατόχους κλασικών Mini που θέλουν να τα δουν να κυκλοφορούν στους δρόμους για πολλά-πολλά χρόνια ακόμη χωρίς παράλληλα να εκπέμπουν ρύπους στο περιβάλλον.

Διαβάστε επίσης: Totem Electric GT, το ομορφότερο ηλεκτρικό, με 525 ίππους!

Στη βάση του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης της Swindon Powertrain βρίσκεται το ηλεκτρικό τους μοτέρ, με τους ενδιαφερόμενους να μπορούν να το παραγγείλουν μόνο του ή να προσθέσουν σε αυτό και άλλα “αξεσουάρ” της βρετανικής εταιρίας. Μεταξύ των έξτρα εξαρτημάτων και περιφερειακών είναι η κεντρική mονάδα ελέγχου του κινητήρα, ο onboard φορτιστής αλλά και μια συστοιχία μπαταριών ιόντων-λιθίου χωρητικότητας 12 kWh.

Σύμφωνα με τη Swindon όλο το κιτ ζυγίζει λίγο πάνω από 70 κιλά και μπορεί να τοποθετηθεί στα Mini του παρελθόντος χωρίς μετατροπές στο πλαίσιο χάρη στις ειδικά προσαρμοσμένες βάσεις που το ακολουθούν. Να σημειωθεί πως το μοτέρ αποδίδει 110 ίππους , ενώ η τιμή του κιτ ξεκινά στη Μ.Βρετανία από τα 9.798 ευρώ χωρίς τους φόρους.

Διαβάστε επίσης: Η τιμή του νέου ηλεκτρικού Fiat 500 στην Ελλάδα

H Swindon ξεκίνησε να δέχεται παραγγελίες που έχουν ήδη ξεπεράσει τις 500 και οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Δεκέμβρη.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr