Ταμπούρα: Ο «παλαίμαχος» των φρένων… επιστρέφει! (+video)

Πολύ σκληρά για να... πεθάνουν τα ταμπούρα, τα οποία εδώ και χρόνια φρενάρουν τα αυτοκίνητά μας! Ας δούμε πως λειτουργούν.

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο

Στα σύγχρονα αυτοκίνητα, το πιο… υπερβολικό σύστημα πέδησης που μπορεί να συναντήσει κανείς είναι ένας αεριζόμενος δίσκος με 10πίστονη δαγκάνα. Αντίθετα, το πιο «ταπεινό»  είναι τα γνωστά μας ταμπούρα.

ESP: Τι είναι και πως λειτουργεί (+video) 

Η ιστορία του συγκεκριμένου είδους πέδησης ξεκίνησε στις αρχές του 19ου αιώνα και επιβιώνει μέχρι σήμερα. Μπορεί από τον εμπρός άξονα να έχει εξαφανιστεί, αλλά σε πολλά σύγχρονα αυτοκίνητα πόλης, βρίσκεται στον πίσω άξονα και κάνει αξιοπρεπώς τη δουλειά του.


Πώς κατάφεραν, άραγε, τα ταμπουρά να επιβιώσουν μέχρι σήμερα; Η απάντηση είναι ότι μπορεί να μην έχουν την αποτελεσματικότητα των δισκόφρενων, αλλά η κατασκευή τους είναι απλή και η συντήρηση ελάχιστη.

Τα ταμπούρα αποτελούνται από ένα τύμπανο που περιστρέφεται μαζί με τον τροχό, όπως ακριβώς συμβαίνει στην περίπτωση του δισκόφρενου. Στο εσωτερικό του υπάρχουν δύο επιφάνειες, γνωστές ως σιαγόνες, οι οποίες εξοπλίζονται με το υλικό τριβής και παραμένουν ακίνητες. Όταν ο οδηγός πατήσει το μεσαίο πεντάλ, η πίεση του υγρού φρένων τις ωθεί να ανοίξουν. Έτσι έρχονται σε επαφή με την εσωτερική πλευρά του τύμπανου. Μόλις ο οδηγός αφήσει το πεντάλ, ένα ελατήριο τις επαναφέρει.

Τεχνικό: Τι είναι τα «γόνατα» MacPherson; Πλεονεκτήματα-μειονεκτήματα

Μοναδική εργασία για την απροβλημάτιστη λειτουργία των ταμπούρων είναι να ανοίγονται σε κάθε μεγάλο service και να καθαρίζεται με ειδικό σπρέι το υλικό τριβής. Οι σιαγόνες σπάνια χρειάζονται αντικατάσταση, ενώ η διάρκεια ζωής τους είναι έως και τρεις φορές μεγαλύτερη συγκριτικά με τα τακάκια των δισκόφρενων.

Γιατί αντικαταστάθηκαν εν τέλει; Διότι δεν πρόκειται να πετύχουν τις επιδόσεις ενός δισκόφρενου. Τα ταμπούρα ζεσταίνονται γρήγορα και η απόδοσή τους μειώνεται. Επίσης είναι πιο βαριά σε σχέση με τα δισκόφρενα, με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα κιλά της μη αναρτώμενης μάζας του οχήματος. Στις απαιτήσεις ενός αυτοκινήτου πόλης μπορούν να ανταποκριθούν, μέχρι εκεί όμως…

Και γιατί δεν πρόκειται να εξαφανιστούν; Γιατί επιστρέφουν δριμύτερα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με τις εταιρείες να βλέπουν στα ταμπούρα την ιδανική εφαρμογή φρένων. Και αυτό γιατί η ανάκτηση ενέργειας καθιστά πολλές φορές τα φρένα… αχρείαστα και έτσι οι δίσκοι (οι πίσω κυρίως) σκουριάζουν. Με τα ταμπούρα αυτό το πρόβλημα απλώς δεν υφίσταται.

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.