Τεχνικό: Τι ήταν το τσοκ και τι απέγινε σήμερα;

Οι νεότεροι οδηγοί ίσως απλά να το έχουν ακούσει, οι παλιοί όμως έζησαν μαζί του. Ώρα να θυμηθούμε τι ήταν το τσοκ και για ποιον λόγο υπήρχε...

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο

Μέσα από την εξέλιξη της τεχνολογίας έχουμε δει διάφορα εξαρτήματα να “αυτοματοποιούνται”, όπως για παράδειγμα το μηχανικό χειρόφρενο. Κάποια άλλα εξαφανίστηκαν τελείως, όπως συνέβη με το τσοκ που πιθανόν θα θυμούνται μόνο οι παλαιότεροι. Τι απέγινε άραγε αυτό το εξάρτημα των “old school” αυτοκινήτων;

Τεχνικό: Τι είναι ο αισθητήρας MAF και πως λειτουργεί; (+video)

Πρόκειται για την εργοστασιακή “πατέντα” που συναντούσαμε στα αυτοκίνητα που εξοπλίζονταν με καρμπυρατέρ. Ο διακόπτης του βρισκόταν συνήθως κάπου κοντά στην κολόνα του τιμονιού και ήταν ένας διακόπτης που τραβιόταν προς τα έξω. Το συγκεκριμένο εξάρτημα ήταν χρήσιμο κατά την εκκίνηση του οχήματος, κυρίως όταν η θερμοκρασία ήταν ιδιαίτερα χαμηλή.

Πριν ενεργοποιήσει τον κινητήρα, ο οδηγός τραβούσε το τσοκ και ένα κλαπέτο άλλαζε θέση μειώνοντας ουσιαστικά την παροχή αέρα στον κινητήρα. Έτσι, στα πρώτα λεπτά λειτουργίας του, ο κινητήρας τροφοδοτούνταν με πιο πλούσιο μείγμα και μπορούσε να “κρατήσει” ρελαντί.

Το πέρασμα από το καρμπυρατέρ στην ηλεκτρονική διαχείριση καυσίμου έφερε και το οριστικό τέλος του “θρυλικού” τσοκ. Βέβαια, και στους σύγχρονους κινητήρες υπάρχει σύστημα παρόμοιας φιλοσοφίας. Πρόκειται για την χαρτογράφηση κρύας εκκίνησης “cold start”.

Κατά την εκκίνηση του κινητήρα, ο εγκέφαλος μπαίνει σε αυτή τη λειτουργία, τροφοδοτώντας τον κινητήρα με πιο “πλούσιο” καύσιμο για σύντομο χρονικό διάστημα. Ταυτόχρονα, πιθανόν να έχετε παρατηρήσει ότι οι στροφές λειτουργίας είναι ελαφρώς αυξημένες. Μόλις η θερμοκρασία αρχίσει να κινείται προς το φυσιολογικό επίπεδο, ολοκληρώνεται η φάση της κρύας εκκίνησης.

Στο video που ακολουθεί θα δούμε πως ξεκινούσε ένας κινητήρας με τσοκ. Ώρα, λοιπόν, να αναπολήσουν στιγμές οι παλιοί και να μάθουν οι νέοι τι υπήρχε πριν τα συστήματα άμεσου και έμμεσου ψεκασμού του σήμερα.

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.