Θα πάρκαρες στον ήλιο για να σκοτώσεις τον COVID-19;

Ήλιος και υψηλή θερμοκρασία είναι οι εχθροί του αυτοκινήτου μας. Μία νέα έρευνα όμως έρχεται να περιπλέξει τα πράγματα στην εποχή του COVID-19...

Βρείτε μας στο

Ο ήλιος και η υψηλή θερμοκρασία προκαλούν τεράστια ζημιά στα αυτοκίνητα. Ωστόσο τα αποτελέσματα μίας έρευνας αποδεικνύουν ότι υπάρχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα όταν το όχημα εκτίθεται στις ακτίνες του ήλιου και αυτό σχετίζεται με τον COVID-19.

Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσίευσε το πανεπιστήμιο της Γεωργίας, η τεράστια αύξηση της θερμοκρασίας στην καμπίνα του αυτοκινήτου μπορεί να σκοτώσει τον ιό. Είναι ήδη γνωστό ότι ο COVID-19 είναι ικανός να παραμείνει ζωντανός για μία ημέρα πάνω σε ένα χαρτί. Παρομοίως, αντέχει έως και τρεις ημέρες σε πλαστικές επιφάνειες. Όλα αυτά, όμως, ισχύουν σε περιβάλλον με 22 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης: Αλλαγές στη φιλοσοφία της Toyota ελέω Covid-19, προς το καλύτερο

Ακόμα και σε μία ηλιόλουστη μέρα με 20 βαθμούς Κελσίου, αν το αυτοκίνητο είναι εκτεθειμένο στον ήλιο, μπορεί η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει στους 45 βαθμούς. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι τις ημέρες του καλοκαιριού έχουμε τρομακτικές θερμοκρασίες στην καμπίνα. Η θερμοπληξία και τελικά ο θάνατος είναι φυσικό επόμενο για κάθε οργανισμό. Εννοείται ότι ο COVID-19 δεν αποτελεί εξαίρεση.

Toyota: Αυτά ελέγχουμε σε ένα αυτοκίνητο μετά από ακινησία (+video)

Η έρευνα αναφέρει ότι ο συγκεκριμένος ιός στους 54 βαθμούς Κελσίου επιβιώνει για μόλις 20 λεπτά. Όταν η θερμοκρασία αυξηθεί στους 65 βαθμούς, 5 λεπτά αρκούν ώστε η θερμότητα να τον σκοτώσει.

Εμείς από την πλευρά μας ενημερώνουμε ότι κατά τους θερινούς μήνες θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ο κίνδυνος θερμοπληξίας είναι υπαρκτός, ενώ οι ακτίνες του ηλίου δημιουργούν φθορά στο χρώμα του αυτοκινήτου και τα υλικά της καμπίνας.