Αυτό είναι το πρώτο Kia που παρκάρει μόνο του (+video)

Το νέο Sorento θα είναι το πρώτο μοντέλο της Kia στην Ευρώπη που θα φέρει μαζί του το σύστημα απομακρυσμένου παρκαρίσματος των Κορεατών.

Βρείτε μας στο
2020 Kia Sorento Remote Smart Parking Assist (RSPA) παρκάρισμα

Δεν είναι και λίγες οι φορές που έχουμε βρεθεί στη δυσάρεστη θέση που δεν μπορούμε να εισέλθουμε στο αυτοκίνητο μας γιατί αυτό που βρίσκεται ακριβώς δίπλα του έχει παρκάρει τόσο κοντά που δεν μας επιτρέπει να ανοίξουμε την πόρτα του. Το αυτοματοποιημένο ηλεκτρονικό σύστημα (RSPA) της Kia “πατάει πόδι” στην Ευρώπη με το νέο Sorento δίνοντας λύση σε αυτό το πρόβλημα μια και καλή.

Διαβάστε επίσης: Ανανεωμένο Kia Stinger με αλλαγές εντός και εκτός

Συγκεκριμένα το RSPA επιτρέπει στον οδηγό του Sorento να το παρκάρει και να το ξεπαρκάρει σε ευθεία γραμμή χρησιμοποιώντας μόνο το προηγμένο κλειδί-χειριστήριο του νέου SUV με το οποίο μπορεί να θέσει παράλληλα σε λειτουργία το μοτέρ του κορεάτικου μοντέλου.

Διαβάστε επίσης – Νέο Kia Sorento: Ιδού η plug-in υβριδική έκδοση

Προς αποφυγή οποιουδήποτε ατυχήματος μπορεί να προκληθεί σε διερχόμενους (ποδηλάτες ή πεζούς) το σύστημα αξιοποιεί τους αισθητήρες παρκαρίσματος του Sorento για να αναγνωρίζει τέτοιου είδους “εμπόδια” εφαρμόζοντας σε αυτή την περίπτωση τα φρένα έως ότου το πεδίο να είναι και πάλι καθαρό για την ολοκλήρωση της μανούβρας.

Το σύστημα ελέγχει τα φρένα, το γκάζι αλλά και το σύστημα διεύθυνσης και μπορεί να παρκάρει αλλά και να ξεπαρκάρει το Sorento στην περίπτωση που δεν μπορείτε να εισέλθετε με ασφάλεια στην καμπίνα του, λειτουργεί με ταχύτητες κάτω των 10 χλμ./ώρα.

Δείτε πώς λειτουργεί το σύστημα της Kia στο video που ακολουθεί.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr