Το Ford Ranger ρυμουλκεί 15 τροχόσπιτα (+video)

Το νέο Ford Ranger είναι ένα από τα πλέον δυνατά pick-up και προκειμένου να μας το αποδείξει στην πράξη, ρυμούλκησε ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 15 τροχόσπιτα! Ας δούμε το σχετικό video.

Βρείτε μας στο

Το Ford Ranger, best seller στην κατηγορία του στην ευρωπαϊκή αγορά απέκτησε νέα γενιά η οποία παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες (διαβάστε τα πάντα για το νέοFord Ranger εδώ). Στα highlights του είναι φυσικά το νέο μοτέρ 2.0 EcoBlue diesel που στην κορυφαία του έκδοση Bi-turbo αποδίδει 213 ίππους και 500 Nm ροπής, ενώ συνεργάζεται και με το 10τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της μάρκας, που έχουμε ήδη δει και στη Mustang.

Όπως είναι φυσικό για αυτή την κατηγορία οχημάτων, η δυνατότητα ρυμούλκησης παίζει σημαντικό ρόλο για την αγορά ενός μοντέλου και για αυτό το λόγο η Ford έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον συγκεκριμένο τομέα. Επισήμως λοιπόν ανακοινώνει πως το νέο Ford Ranger, στην κορυφαία έκδοση κινητήρα, μπορεί να ρυμουλκήσει έως 3.5 τόνους με trailer με φρένα. Αυτό όμως στα χαρτιά γιατί στην πράξη το νέο Ford Ranger κατάφερε να ρυμουλκήσει 15 τροχόσπιτα συνολικού βάρους 20 τόνων!

Προφανώς και αυτό το εγχείρημα έλαβε χώρα σε ελεγχόμενο περιβάλλον και συγκεκριμένα στην πίστα δοκιμών Millbrook Proving Ground (Βρετανία). Τα 15 συνολικά τροχόσπιτα συνέθεσαν έναν συρμό μήκους 100 μέτρων ο οποίος θύμιζε τρένο με βαγόνια… Πιο κάτω μπορείτε να δείτε το video που ετοίμασε η Ford από τη συγκεκριμένη δοκιμασία.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr