Τα λάθη που δεν πρέπει να κάνουμε οδηγώντας στις διακοπές (+video)

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι συνυφασμένες με την ανεμελιά, όμως η οδήγηση θέλει πάντα προσοχή και επαγρύπνηση. Ας δούμε μερικές χρήσιμες συμβουλές.

Βρείτε μας στο

Τους καλοκαιρινούς μήνες κάνουμε περισσότερες εκδρομές από ότι τον υπόλοιπο χρόνο, ενώ η ζέστη μας οδηγεί σε ενδυματολογικές επιλογές που δεν ενδείκνυνται για οδήγηση. Μάλιστα, έχει αποδειχθεί πως ειδικά στις διακοπές τα τροχαία ατυχήματα αυξάνονται και μάλιστα για λόγους που είναι διαφορετικοί από ότι τον υπόλοιπο χρόνο.

Για παράδειγμα δεν πρέπει να φοράμε σαγιονάρες αλλά κατάλληλα παπούτσια για οδήγηση και να μην αφήνουμε το δέρμα μας εκτεθειμένο στην ζώνη ασφάλειας καθώς σε απότομο φρενάρισμα ή ατύχημα, μπορεί να κάψει το δέρμα μας από την τριβή. Επίσης, καλό θα είναι να φροντίσουμε να πίνουμε υγρά αρκετά συχνά για να μην αφυδατωθεί ο οργανισμός μας.

Δείτε εδώ στο σχετικό άρθρο πως καταπολεμάμε την υψηλή θερμοκρασία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου μας.

Επίσης πρέπει πάντοτε να φροντίζουμε για την ιδανική θέση οδήγησης και να μην ξεκουράζουμε το χέρι μας στο πάνελ της πόρτας ή να το κρεμάμε έξω από το παράθυρο.

Στο video που ακολουθεί πιο κάτω και είναι παραγωγή της Seat, μπορούμε να δούμε τις προτάσεις της ισπανικής μάρκας για ασφαλείς μετακινήσεις το καλοκαίρι, με το αυτοκίνητό μας.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr