Το μεγαλύτερο εργοστάσιο diesel κινητήρων μετατρέπεται σε… “ηλεκτρικό”

Το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής diesel κινητήρων στον κόσμο βρίσκεται στην Ευρώπη. Σύντομα όμως θα αλλάξει την παραγωγή του εστιάζοντας στους ηλεκτρικούς κινητήρες.

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο
εργοστάσιο ηλεκτρικός κινητήρας

Το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής πετρελαιοκινητήρων στον κόσμο βρίσκεται στο Tremery της Γαλλίας και ανήκει στον όμιλο Stellantis. Σύμφωνα με το Reuters ο νέος κολοσσός που δημιουργήθηκε από την ένωση του PSA Groupe και της FCA Automobiles, έχει ήδη ξεκινήσει τις εργασίες που θα μετατρέψουν αυτό το υπερ-εργοστάσιο από μονάδα παραγωγής κινητήρων diesel σε εργοστάσιο για ηλεκτρικούς κινητήρες.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το πρακτορείο, η παραγωγή στο Tremery που βρισκόταν για τα ηλεκτρικά μοτέρ το 2020 στο 10% επί του συνόλου ή 90.000 μονάδες αν προτιμάτε, θα διπλασιαστεί φέτος στους 180.000 ηλεκτροκινητήρες. Απώτερος στόχος να φτάσει η ετήσια παραγωγή στα 900.000 ηλεκτρικά μοτέρ έως το 2025, ένα νούμερο που βρίσκεται λίγο πάνω από το μισό της δυναμικότητας του συγκεκριμένου εργοστασίου.

Η αλλαγή στην παραγωγή του γαλλικού εργοστασίου δείχνει με τον καλύτερο τρόπο τις μεγάλες αλλαγές που λαμβάνουν μέρος αυτή τη στιγμή στον κόσμο των τεσσάρων τροχών και σε αυτή τη νέα φάση εξηλεκτρισμού που έχει μπει με μεγαλύτερο “θύμα” μεταξύ των κινητήρων εσωτερικής καύσης, τους diesel.

Μετά και το “dieselgate” του 2015 και σε συνδυασμό με τα μέτρα της Ε.Ε. για την προώθηση πιο καθαρών μέσων μετακίνησης, η ζήτηση για κινητήρες diesel, που κυριαρχούσαν πριν από μερικά χρόνια στην Ευρώπη σε πωλήσεις, έχει μειωθεί δραματικά. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που το 2020 και για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή ιστορία, τα ηλεκτρικά και εξηλεκτρισμένα μοντέλα ξεπέρασαν σε ταξινομήσεις εκείνα που έφεραν μοτέρ πετρελαίου. (Διαβάστε περισσότερα γι’ αυτό εδώ).

Οι αλλαγές στα εργοστάσια που πραγματοποιούνται και από άλλους κατασκευαστές θα φέρει κοντά μας πιο “καθαρά” αυτοκίνητα, θα οδηγήσει όμως και χιλιάδες προσωπικό στην πόρτα της εξόδου. Οι ηλεκτρικοί κινητήρες είναι σαφώς πιο απλοί κατασκευαστικά και παράγονται πιο εύκολα από τα θερμικά μοτέρ, ενώ στο μέλλον θα δούμε και τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στο εργατικό δυναμικό που φέρει τεχνογνωσία γύρω από τα μοτέρ εσωτερικής καύσης, το οποίο ουσιαστικά θα βρεθεί χωρίς πεδίο εργασίας. Πολλοί κατασκευαστές ήδη μετεκπαιδεύουν μέρος του προσωπικού τους σε αυτή την μετάβαση προς τον εξηλεκτρισμό, χωρίς παράλληλα να ανανεώνουν τις θέσεις όλων εκείνων που βγαίνουν σε σύνταξη.

Πηγή: Reuters

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.
mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr