Το μυστήριο της πόλης που σχεδόν όλοι έχουν Mercedes

Θα φανταζόσασταν ποτέ πως μια ολόκληρη πόλη θα λάτρευε μία συγκεκριμένη μάρκα αυτοκινήτων; Και όμως συμβαίνει και αυτό και υπάρχει εξήγηση.

Βρείτε μας στο

Στα νότια της Κροατίας υπάρχει μία πόλη, η οποία ονομάζεται Imotski και οι πολίτες της φαίνεται πως έχουν εμμονή με τα αυτοκίνητα της Mercedes. Μάλιστα, σχεδιάζουν να κατασκευάσουν ένα μνημείο για να τιμήσουν τη γερμανική μάρκα.

Ενδεικτικό της λατρείας των κατοίκων του Imotski για τη Mercedes είναι πως περίπου τα μισά από τα 16.000 ταξινομημένα αυτοκίνητα είναι μάρκας Mercedes, σύμφωνα με τον Ivan Topic Nota, τον κύριο υποστηρικτή του σχεδίου κατασκευής του μνημείου Mercedes.

“Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι υπάρχουν επίσης πολλές που κρατούνται στα γκαράζ. Διαθέτω 13 Mercedes και τέσσερις από αυτές είναι για οδήγηση “, δήλωσε στην τελετή έναρξης των εργασιών για την κατασκευή του μνημείου.

Μάλιστα, το Imotski δεν σταματά εκεί καθώς θέλει να πετύχει νέο ρεκόρ Guinness συγκεντρώνοντας τα περισσότερα αυτοκίνητα της Mercedes-Benz σε ένα σημείο.

Γιατί όμως τόση λατρεία για τα αυτοκίνητα από την Στουτγκάρδη; Όπως λένε οι ίδιοι οι κάτοικοι, κατά την δεκαετία του 1960 και του 1970, πολλοί κάτοικοι εγκατέλειψαν το αγροτικό τότε Imotski και πήγαν να εργαστούν στη Δυτική Γερμανία για να στηρίξουν τις οικογένειές τους πίσω στην πατρίδα.

Όταν επέστρεψαν για επίσκεψη ή μόνιμα, η οδήγηση μιας Mercedes ήταν ένδειξη επιτυχίας. Έτσι είχαν τον σεβασμό των άλλων κατοίκων και σιγά σιγά προέκυψε αυτή η αγάπη για τα αυτοκίνητα της μάρκας.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr