Το Nissan GT-R του 2050 (+video)

Η Nissan Design δημιουργεί το “GT-R(X)2050”, ζωντανεύοντας το όνειρο ενός μελλοντικού σχεδιαστή. Ας το δούμε σε εικόνες και video.

Βρείτε μας στο

Το θρυλικό πλέον μοντέλο GT-R της Nissan κλείνει φέτος μισό αιώνα ζωής και στην ιαπωνική μάρκα πειραματίζονται με τις μελλοντικές του (πιθανές) εκδοχές. Κάπως έτσι, ο μελλοντικός σχεδιαστής αυτοκινήτων Jaebum “JB” Choi, στη Σεούλ της Νότιας Κορέας, όπως πολλοί από τους αποφοίτους στο ArtCenter College of Design στην Πασαντένα της Καλιφόρνια, εκπόνησε την τελική του διατριβή στοχεύοντας το μέλλον, όχι σε 50 χρόνια, αλλά το έτος 2050.

Ο Choi ξεκίνησε την πρακτική του άσκηση στην Nissan Design America (NDA) στη Λα Χόγια της Καλιφόρνια, σε μια εποχή που οι περιορισμοί του COVID-19 άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο όλοι σκεφτόταν το μέλλον. Σύντομα η φοιτητική του διατριβή πήρε σάρκα και οστά και γεννήθηκε το όραμά του για το “Nissan GT-R(X) 2050”.

“Ξεκίνησα την πρακτική μου στην NDA τον Ιανουάριο και συμμετείχα σε εταιρικά προγράμματα για περίπου δύο μήνες. Στη συνέχεια, ξεκίνησα το έργο μου” vision humanoid ” δουλεύοντας από το σπίτι, για το υπόλοιπο της πρακτικής μου άσκησης, λόγω του COVID-19″, δήλωσε ο Choi. “Ούτε που φανταζόμουν τότε ότι η ομάδα της NDA θα με έπαιρνε κάτω από τα φτερά της και θα με βοηθούσε να δημιουργήσω το μοντέλο πλήρους μεγέθους.”
Το ολοκληρωμένο έργο έχει μήκος κάτω των 3 μέτρων και ύψος άνω των 60 εκατοστών. Ο μοναδικός επιβάτης, ο οδηγός, στηρίζεται οριζόντια σε “επιρρεπής” θέση με τα άκρα εκτεταμένα σε σχήμα Χ.

“Οι εξωσκελετοί σήμερα κάνουν τους ανθρώπους πιο δυνατούς, φορώντας μηχανικές κατασκευές. Προσπάθησα να χωρέσω το μέγεθος του σώματος ενός ατόμου, στο μέτρο του δυνατού, σαν να φορούσα αυτοκίνητο”, εξηγεί ο Choi για τη συμπαγή διάταξη του οχήματος. “Ήθελα να δημιουργήσω μια νέα μορφή μηχανής που δεν είναι όχημα για οδήγηση, είναι ο χώρος όπου η μηχανή και ο άνθρωπος γίνονται ένα.”

Το φουτουριστικό έργο του Choi εξακολουθεί να δανείζεται στοιχεία από το τρέχον Nissan GT-R, όπως τις τολμηρές, έντονες επιφάνειες, τους μονολιθικούς όγκους του αμαξώματος και τα χαρακτηριστικά σχεδίασης V-motion. Διαθέτει επίσης τα εμβληματικά φώτα του GT-R και κόκκινες ριγέ πινελιές του GT-R NISMO.

Ένα άλλο μοναδικό στοιχείο είναι το κράνος σε στυλ GT-R και το κοστούμι “docking”. Το κράνος σχεδιάστηκε για να εισαχθεί σε μια υποδοχή για κάμερα μπροστινής θέασης που συνεργάζεται με VR. Ένας ειδικός πομπός μετάδοσης σημάτων από τον εγκέφαλο στην μηχανή, θα βοηθούσε τον ανθρώπινο εγκέφαλο να ενεργοποιήσει τα ψηφιακά σήματα.

Δείτε περισσότερα στο video που ακολουθει

ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr