Ο πιο… χρήσιμος κινητήρας στην εποχή του COVID-19 (+video)

Στην εποχή του COVID-19, ένας συναρμολογούμενος κινητήρας είναι το καλύτερο δώρο για έναν petrolhead. Δείτε πως λειτουργεί στο video που ακολουθεί...

Βρείτε μας στο

Διανύουμε μία περίοδο όπου υπάρχει άπλετος ελεύθερος χρόνος και ο καθένας αναζητά τρόπους για να τον ξοδέψει εποικοδομητικά. Η εξάπλωση του ιού COVID-19 μας έχει καθηλώσει στον καναπέ, αλλά για όσους αγαπούν τις μηχανές εσωτερικής καύσης έχουμε μία ενδιαφέρουσα πρόταση.

Πρόκειται για το συναρμολογούμενο κινητήρα που θα δείτε στο video που ακολουθεί. Είναι αντίγραφο ενός V2 μοτέρ που κατασκεύαζε η Daimler για αεροπλάνα το 1898. Ασφαλώς βρίσκεται σε σμίκρυνση, αλλά είναι αρκετά ρεαλιστικός. Ζυγίζει μόλις 1,5 κιλό και αποτελείται από 217 κομμάτια. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι η συναρμολόγησή του δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση.

Διαβάστε επίσης: Πόσα μηνύματα έστειλαν οι Έλληνες στο 13033 σε τρεις ημέρες;

Για να γίνει προσομοίωση της λειτουργίας του, υπάρχει ένα ηλεκτρικό μοτέρ που τον τροφοδοτεί. Προσφέρεται με μπαταρίες που φορτίζουν πλήρως σε δύο ώρες και παρέχουν ενέργεια για περίπου μισή ώρα. Βέβαια, το πιο ρεαλιστικό στοιχείο είναι η ύπαρξη ενός κιτ λίπανσης, ώστε να μειώνονται οι τριβές των κινούμενων μερών.

Η συναρμολόγησή του είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να μάθετε ποιος είναι ο ρόλος των βασικών μερών του κινητήρα, όπως ο εκκεντροφόρος άξονας και τα πιστόνια. Ο κινητήρας V2 έχει δύο οπές ώστε να παρατηρείτε πως κινούνται τα δύο έμβολα. Εννοείται πως στη συσκευασία συμπεριλαμβάνονται όλα τα απαραίτητα εργαλεία.

Νέα Lancia Delta: Ο κορωνοϊός δεν πτοεί τους Ιταλούς που ονειρεύονται επιστροφή της

Οι δρόμοι είναι άδειοι ώστε να αμυνθούμε στον COVID-19, τα αυτοκίνητα ακινητοποιημένα, οπότε αυτός ο κινητήρας είναι πιο χρήσιμος από ποτέ τη δεδομένη στιγμή. Η τιμή του αγγίζει τα 350€ και μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες πατώντας εδώ. Αναμφισβήτητα είναι το ιδανικό δώρο για τον εαυτό σας, ή έναν δικό σας άνθρωπο που αγαπάει τους κινητήρες. Στο video που ακολουθεί θα δούμε τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η συναρμολόγησή του.