Το πρώτο μοντέλο σε πωλήσεις στην Ελλάδα και το ντέρμπι κορυφής των παλιών…

Η αλήθεια είναι πως απομένουν τρεις ακόμη μήνες για το τέλος της χρονιάς, όμως υπάρχει ήδη ένα μοντέλο που φαίνεται πως έχει γερό προβάδισμα στις πωλήσεις.

Βρείτε μας στο
Παγκόσμιες πωλήσεις Μάρτιος 2020

Ο λόγος για το Toyota Yaris. Το ιαπωνικό μοντέλο, παρά το γεγονός πως βρίσκεται στο τέλος της καριέρας του, καθώς μόλις πριν λίγες ημέρες είδαμε τη νέα του γενιά, πουλάει ακόμη σαν… ζεστό ψωμί.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά, το Toyota Yaris (διαβάστε εδώ την αναλυτική δοκιμή του Toyota Yarisαυτή την στιγμή είναι στην πρώτη θέση των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων στην χώρα μας, καθώς με την ολοκλήρωση και της επεξεργασίας των αριθμών του Σεπτεμβρίου και την ολοκλήρωση του τρίτου τριμήνου, είναι πρώτο με 2.930 ταξινομήσεις στην έκδοση με τον βενζινοκινητήρα 1.5 λτ.

Βέβαια, η διαφορά του από το δεύτερο Fiat Panda (διαβάστε εδώ την δοκιμή του στην έκδοση με φυσικό αέριοείναι μικρή, καθώς το ιταλικό μοντέλο στην έκδοση με τον βενζινοκινητήρα 1.2 λτ. έχει πουλήσει μέχρι στιγμής 2.870 αυτοκίνητα. Δηλαδή μόλις 60 αυτοκίνητα λιγότερα από το Yaris. Κάτι που σημαίνει πως έχει ακόμη ελπίδες για να αναδειχτεί Best Seller.

Βέβαια σε αυτό το ντέρμπι των… παλιών (παλιών γιατί κυκλοφορούν αρκετά χρόνια πλέον στην ελληνική αγορά) δεν προσμετρούμε και τις υπόλοιπες εκδόσεις τους, αλλά λαμβάνουμε υπόψιν τις πωλήσεις κάθε έκδοσης μεμονωμένα. Και αυτό γιατί αν συνυπολογίσουμε και τις υπόλοιπες εκδόσεις, τότε το Yaris παίρνει σαφές προβάδισμα, καθώς έχει και στην έκτη θέση της συνολικής κατάταξης την υβριδική του έκδοση με 1.719 πωλήσεις.

Όσον αφορά τις θέσεις από το τρία έως και το πέντε, εκεί συναντάμε το VW Polo με το μοτέρ 1.0 λτ. και 2.538 ταξινομήσεις, το Peugeot 208 με τον 1.2 λτ. βενζινοκινητήρα και 1.791 ταξινομήσεις και το Opel Corsa με το 1.4 λτ. μοτέρ και 1.763 ταξινομήσεις.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr