Το πρωτότυπο της Mercedes-Benz με ρομπότ αντί για τρίγωνο (+video)

Το νέο πειραματικό όχημα οδικής ασφάλειας Mercedes-Benz ESF 2019, μας δίνει μια γεύση από αυτά που ετοιμάζουν οι ειδικοί της εταιρείας για το εγγύς μέλλον

Βρείτε μας στο

Η Mercedes-Benz έχει την οδική ασφάλεια στο DNA της, διερευνώντας διαρκώς τρόπους βελτίωσης της ασφάλειας που παρέχουν τα οχήματά της. Καθώς διανύουμε περίοδο ραγδαίων αλλαγών για την αυτοκίνηση, με ηλεκτροκίνηση και αυτόνομη οδήγηση να περνούν σε πρώτο πλάνο, οι τεχνολογίες ασφαλείας αναμένεται να διαφοροποιηθούν. Το πρωτότυπο Mercedes-Benz ESF 2019 μας προσφέρει μια οπτική από τις τεχνολογίες ασφάλειας, οι οποίες θα τοποθετηθούν στα αυτοκίνητα τα επόμενα χρόνια. Ειδικά όταν αναφερόμαστε στα αυτόνομα οχήματα, οι αλλαγές αναμένονται δραστικές.

Καταρχάς, το ESF 2019 βασίζεται στη νέα Mercedes-Benz GLE. Διαθέτει υβριδικό σύστημα κίνησης ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να κινηθεί πλήρως αυτόνομα. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Συνέδριο ESV (Experimental Safety Vehicle) στο Eidhoven της Ολλανδίας, ενώ εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο κοινό, στη Διεθνή Έκθεση Φρανκφούρτης.

Ας δούμε συνοπτικά τις προτάσεις της Mercedes-Benz σε κάθε τομέα, μέσω του ESF 2019:

  • Ασφάλεια οδηγού: Όταν το ESF 2019 κινείται αυτόνομα, το τιμόνι και το όργανο των πεντάλ μαζεύονται σε ειδικό χώρο, για μείωση των πιθανοτήτων τραυματισμού σε περίπτωση σύγκρουσης. Η διαφοροποίηση του εσωτερικού απαιτεί νέες ιδέες για την τοποθέτηση της ζώνης ασφαλείας, που μπορεί να είναι συνδεδεμένη με τη θέση. Ακόμη, οι αερόσακοι μπορούν να είναι τοποθετημένοι στον πίκανα οργάνων. Στις προτάσεις της Mercedes-Benz υπάρχουν και ειδικοί πλαϊνοί αερόσακοι στα καθίσματα, που καλύπτουν πλήρως και όχι μόνο από μπροστά, τον επιβάτη.
  • Επικοινωνία με το “περιβάλλον”: Για να αναπτυχθεί η αυτόνομη οδήγηση, θα πρέπει ως τεχνολογία να αποκτήσει την εμπιστοσύνη του κοινού. Οι πεζοί θα πρέπει ανά πάσα στιγμή να κατανοούν τι θα κάνει ένα αυτόνομο όχημα. Το ESF 2019 δίνει σημασία εξίσου σε άλλα οχήματα και σε πεζούς, μέσω των αισθητήρων του. Παράλληλα, επικοινωνεί προς όλες τις κατευθύνσεις, εκπέμποντας προειδοποιητικά σήματα προς τους άλλους χρήστες των δρόμων.
  • Ασφάλεια παιδιών: Χάρη στο σύστημα Pre-Safe Child, η ζώνη ασφαλείας έχει τεντωθεί περισσότερο. Με τη ζώνη τόσο σφικτή περιμετρικά του παιδιού, τα φορτία που θα ασκηθούν σε αυτό κατά τη διάρκεια μιας πιθανής σύγκρουσης, μειώνονται. Επίσης, το ESF 2019 διαθέτει σύστημα παρακολούθησης της εγκατάστασης του παιδικού καθίσματος και παρακολούθησης των παιδιών ενώ αυτά κάθονται στη θέση τους.
  • Ασφάλεια σε περίπτωση οδικών κινδύνων: Το ESF 2019 είναι εξοπλισμένο με ειδικό μικρό ρομπότ, το οποίο εμφανίζεται αυτόματα από το πίσω μέρος του οχήματος. Το ρομπότ κινείται ανάποδα στο δρόμο και τοποθετείται μόνο του, εκεί που θα έπρεπε να τοποθετήσουμε το προειδοποιητικό τρίγωνο. Μια άλλη ιδέα, αφορά στην εμφάνιση ενός τριγώνου κινδύνου ταυτόχρονα στην οροφή και στο πίσω παρμπρίζ, ως μορφή προειδοποίησης.
  • Χρήση ζώνης στο πίσω κάθισμα: Ένας καινοτόμος πίσω αερόσακος, χρησιμοποιεί πρωτότυπο σύστημα ενεργοποίησης, με ειδική σωληνωτή δομή. Επίσης, μέσω του ESF 2019 προτείνονται ιδέες για την ενθάρρυνση των πίσω επιβατών να φορούν ζώνη ασφαλείας. Σε αυτές περιλαμβάνονται θέρμανση ζώνης, φωτισμός της πόρπης, πόρπες ζωνών ασφαλείας με USB κ.α.

Η Mercedes-Benz έχει παράδοση στην κατασκευή τέτοιων οχημάτων από τη δεκαετία του ’70, μερικά από τα οποία δεν είδαν καν το φως της δημοσιότητας. Το ESF 2019, είναι το πρώτο τέτοιο μοντέλο μετά από 10 χρόνια, καθώς το προηγούμενο είχε παρουσιαστεί το 2009…

Δείτε το Mercedes-Benz ESF 2019 σε video

mm
Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλοσοφία και Ιστορία Επιστημών στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έκανε μεταπτυχιακό στην "Ιστορία και Φιλοσοφία Επιστημών και Τεχνολογίας" (Πανεπιστήμιο Αθηνών και Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο) και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με MA στις Ευρωπαϊκές Σπουδές Κοινωνίας, Επιστήμης και Τεχνολογίας (ESST). Από το 2004, έχει συνεργαστεί με περιοδικά και ιστοσελίδες αυτοκινήτου ως συντάκτης, ενώ ήταν μέλος του Γραφείου Τύπου του Ράλι Ακρόπολις από το 2004 έως το 2017. Εντάχθηκε στη δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής και του TractioN Magazine το 2013.

E-mail: ndouzinas@traction.gr