Το Skoda Vision IN μας προετοιμάζει για νέο compact SUV

Η Skoda έδωσε στην δημοσιότητα τα πρώτα σκίτσα του Vision IN, του concept που προαναγγέλλει την άφιξη ενός νέου SUV από τους Τσέχους.

Βρείτε μας στο
2020 Skoda Vision In concept

Σκληροτράχηλα κομψή παρουσιάζεται η νέα σχεδιαστική μελέτη της Skoda που ονομάζεται Vision IN και θα κάνει την πρώτη της επίσημη εμφάνιση στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο New Delhi της Ινδίας, το οποίο ανοίγει τις πύλες του στο κοινό στις 5 Φεβρουαρίου.

Η Skoda, που έχει την γενική ευθύνη για τις δραστηριότητες του VW Group στην αγορά της Ινδίας, αναφέρει ότι το νέο compact SUV που θα παρουσιάσει θα έχει μήκος 4,26 μέτρα. Παράλληλα αναφέρει ότι θα μείνει ασυνήθιστα μικρό χρονικό διάστημα υπό τη μορφή concept αφού η έναρξη της παραγωγής του έχει προγραμματιστεί εντός του 2020.

Όλα τα σχεδιαστικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα SUV της Skoda είναι παρόντα και στο Vision IN, το οποίο είναι άμεσα αναγνωρίσιμο ως μοντέλο της τσέχικης εταιρίας.

Οι σχεδιαστές της Skoda έχουν φροντίσει να τονίσουν λίγο περισσότερο από όσο συνηθίζουν τον δυναμισμό που αποπνέει το αμάξωμα αυτού του concept με τις επίπεδες επιφάνειες και τις έντονες ακμές να το χαρακτηρίζουν. Ιδιαίτερα τονισμένη είναι και η σχεδίαση στο κάτω μέρος του εμπρός προφυλακτήρα, με το μεγάλο σε διαστάσεις σπόιλερ να έχει αναλάβει και προστατευτικά καθήκοντα καθώς είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο.

Πολύ ενδιαφέρουσα είναι και η πίσω όψη. Στα highlitghts περιλαμβάνονται η σχεδίαση των σχετικά μικρών φωτιστικών σωμάτων που μοιάζουν σα να αποτελούν προέκταση του αμαξώματος με την τρισδιάστατη σχεδίαση τους αλλά και η λεπτή κόκκινη φωτεινή μπάρα χαμηλότερα που διατρέχει το πίσω μέρος από άκρη σε άκρη. Στο ίδιο σχεδιαστικό μονοπάτι με τον εμπρός κινείται και ο πίσω προφυλακτήρας με τον διαχύτη να είναι επίσης κατασκευασμένος από αλουμίνιο, ενώ φωτιζόμενα είναι και τα γράμματα του ονόματος της Skoda ανάμεσα στα φωτιστικά σώματα.

Το νέο compact SUV απευθύνεται στην εγχώρια αγορά της Ινδίας και βασίζεται στην πλατφόρμα MQB A0 IN. Περισσότερα γι αυτό θα γνωρίζουμε σε λιγότερο από ένα μήνα αν και δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και μερικά ακόμη teaser σκίτσα ή φωτογραφίες μέχρι τότε.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr