Ανατρέχοντας στην ιστορία της Lancia, σίγουρα θα θυμηθείτε το λογότυπο HF που στόλιζε θρυλικά αυτοκίνητα όπως η Lancia Delta Integrale. Μερικούς μήνες μετά την μεγάλη επιστροφή της ιταλικής εταιρείας, τώρα γνωστοποιείται ότι θα επιστρέψει και το συγκεκριμένο λογότυπο.
Δείτε επίσης: Έφυγε από τη ζωή ο “πατέρας” των Lamborghini Countach και Lancia Stratos
Ας δούμε τι είναι αυτό το κόκκινο ελεφαντάκι, αλλά και σε ποιο μοντέλο θα κάνει το μεγάλο “come back”. Στην εικόνα που ακολουθεί θα δείτε την σύγχρονη εκδοχή του HF Logo, το οποίο επιμελήθηκε το τμήμα “Lancia Centro Stile”.
Το επίσημο ντεμπούτο
Το νέο λογότυπο της ιταλικής εταιρεία θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στην κορυφαία έκδοση Lancia Ypsilon HF. To συγκεκριμένο μοντέλο θα είναι ασφαλώς αμιγώς ηλεκτρικό και θα ξεχωρίζει από την “απλή” έκδοση λόγω του διευρυμένου μετατροχίου. Επίσης, το αμάξωμα θα “πατά” σε μία χαμηλότερη ανάρτηση, ενώ το ηλεκτρικό μοτέρ θα αποδίδει 240 ίππους. Αναφορικά με τις επιδόσεις, ενδεικτικά να αναφέρουμε πως η ιταλική εταιρεία ανακοίνωσε 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,8 δλ.
Η ιστορία του HF και το ελεφαντάκι
Το HF παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1960, στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, όταν μια ομάδα παθιασμένων ιδιοκτητών αυτοκινήτων Lancia ίδρυσε το κλαμπ “Lancia Hi-Fi” με το Hi-Fi να προέρχεται από το High-Fidelity (υψηλή αξιοπιστία). Κάθε μέλος του club θα έπρεπε να είχε αγοράσει τουλάχιστον έξι ολοκαίνουργια αυτοκίνητα Lancia για να ενταχθεί στην ομάδα. Λίγα χρόνια αργότερα ιδρύθηκε και αγωνιστική ομάδα με σήμα της το συγκεκριμένο logo, η HF Lancia Racing Team. Η ιστορία συνεχίστηκε με τον πλέον επιτυχημένο τρόπο και το αποκορύφωμα ήταν οι έξι διαδοχικοί τίτλοι σε πρωταθλήματα ράλι μεταξύ 1987 και 1992.
Όσο για την προέλευση του μικρού ελέφαντα, λέγεται ότι ήδη το 1953 το ελεφαντάκι επιλέχθηκε ως γούρι από τον Gianni, γιο του Vincenzo Lancia και Διευθύνων Σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας από το 1949 έως το 1955. Το σύμβολο του καλπάζοντος παχύδερμου ζώου φαίνεται να προέρχεται από την ανατολική μυθολογία, ως σύμβολο καλής τύχης και νίκης.