Δείτε πως κατασκευάζεται στο χέρι ο ισχυρότερος κινητήρας παραγωγής της Ford (+video)

Η Ford παρουσίασε τη νέα Mustang Shelby GT500, το ισχυρότερο μοντέλο που κατασκεύασε ποτέ. Ας δούμε πως φτιάχνεται ο κινητήρας της.

Βρείτε μας στο

Η νέα Mustang Shelby GT500 (ΜΥ 2020) λόγω του έτους παραγωγής, θα εξοπλίζεται με τον χειροποίητο V8 κινητήρα 5.2 λίτρων που εφοδιάζει και την Shelby GT350.

Χάρη στην υπερτροφοδότηση όμως, η ισχύς του κινητήρα της νέας Ford Mustang Shelby GT500 φτάνει στους 760 ίππους, ενώ η ροπή του είναι στα 847 Nm. (διαβάστε εδώ τα πάντα για τη νέα Ford Mustang Shelby GT500). Χαρακτηριστικά που την καθιστούν το ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής της Ford.

Η μετάδοση της κίνησης θα γίνεται μέσω αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Όσο για τις επιδόσεις; Η τελική ταχύτητα της Mustang Shelby GT500 θα αγγίζει τα 290 χλμ./ώρα ενώ για το 0-100 χλμ./ώρα περιμένουμε χρόνο κοντά στα 3,0 δλ.

Κάθε κινητήρας που θα κυλά από την γραμμή παραγωγής θα έχει την δική του ειδική πλακέτα με την υπογραφή του υπεύθυνου μηχανικού, ενώ θα αναγράφεται επάνω της η φράση “Hand-Built with Pride”.

Στο video που ακολουθεί μπορούμε να δούμε πως κατασκευάζεται το μοτέρ αυτό στο… χέρι στην γραμμή παραγωγής της Ford η οποία ονομάζεται Niche Line και είναι το μέρος στο οποίο η αμερικάνικη μάρκα φτιάχνει τις ιδιαίτερες κατασκευές της από το 1996 έως και σήμερα.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr