Video: Δαβίδ εναντίον Γολιάθ σε… vintage crash tests των ’70s

Η παθητική ασφάλεια που προσφέρουν τα σύγχρονα αυτοκίνητα δεν έχει σχέση με τα παλιότερα. Τι γίνεται όμως όταν δύο αυτοκίνητα από την ίδια εποχή έρχονται αντιμέτωπα;

Βρείτε μας στο
crash tests IIHS 1970s USA Η.Π.Α.

Η 10ετία το ’70 ήταν μια εποχή που η παθητική ασφάλεια που πρόσφεραν τα αυτοκίνητα βρισκόταν ακόμη σε εμβρυικό στάδιο. Ήταν η εποχή που το… μέγεθος μετρούσε πραγματικά και οι πιθανότητες να βγει κάποιος ζωντανός από το αυτοκίνητο του, έπειτα από ένα τροχαίο ατύχημα ήταν αντιστρόφως ανάλογες του μεγέθους του αυτοκινήτου. Όσο πιο μεγάλο ήταν ένα αυτοκίνητο τόσο πιο μεγάλες ήταν και οι πιθανότητες επιβίωσης και αυτό δεν είχε να κάνει με την προσεκτική του σχεδίαση αναφορικά με την παθητική ασφάλεια αλλά αναλωνόταν καθαρά στο μέγεθος και το βάρος του.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στις Η.Π.Α., η υποτυπώδης ασφάλεια που προσέφεραν τα μεγάλα σε μέγεθος αμερικάνικα αυτοκίνητα, (πολύ μεγαλύτερα έναντι των αντίστοιχων ευρωπαϊκών), έναντι των μικρότερων ήταν απλά χαοτική. Το βάρος και το μήκος ενός μεγάλου αυτοκινήτου που μπορούσε να αποκτήσει ένας μέσος Αμερικανός ξεπερνούσε τους δύο τόνους και το μήκος τους βρισκόταν κοντά ή και πάνω από τα πέντε μέτρα, σε αντίθεση με τα πιο compact μοντέλα της αγοράς που είχαν διαστάσεις σαφώς πιο κοντά στις ευρωπαϊκές.

Έτσι, αντίθετα με τη γνωστή ιστορία στην Παλαιά Διαθήκη και το αίσιο τέλος για τον Δαβίδ, τα 70s ευνοούσαν τους τετράτροχους Γολιάθ της εποχής.

Το video που ακολουθεί στο οποίο περιλαμβάνονται τρία διαφορετικά crash tests, με μεγάλα και μικρά μοντέλα των Ford, Chevrolet και AMC της ίδιας εποχής. Σαν… μπόνους στο τέλος θα δείτε και μια δοκιμή από τις αρχές της 10ετίας του ’90 όπως και πάλι η σημαντική διαφορά σε μέγεθος μεταξύ των δύο σύγχρονων μοντέλων παίζει καταλυτικό ρόλο στην προστασία που προσφέρουν, παρά τις σημαντικές βελτιώσεις που έχουν γίνει στο μεσοδιάστημα στις τεχνολογίες που αφορούν στην παθητική ασφάλεια.

Όλες οι δοκιμές έχουν καταγραφεί από τον ανεξάρτητο αμερικάνικο οργανισμό Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) που, αν και δεν είναι ο μόνος στις Η.Π.Α. αποτελεί κάτι αντίστοιχο του “δικού” μας Euro NCAP.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr