Βρετανοί: Το έριξαν στα σπορ αυτοκίνητα μετά το lockdown!

Μεγάλη αύξηση στα μεταχειρισμένα σπορ αυτοκίνητα παρατηρήθηκε μετά το lockdown στη Μ.Βρετανία, με τους Βρετανούς να το ρίχνουν έξω κυριολεκτικά.

Βρείτε μας στο
μεταχειρισμένα αυτοκίνητα Βρετανία σπορ έρευνα

Μια πανδημία όπως αυτή του κορονοϊού, η ίδια η νόσος, αλλά και τα πρωτόγνωρα και αυστηρά μέτρα που πήραν οι περισσότερες χώρες σε όλο τον κόσμο για τον περιορισμό της (ειδικά τα lockdowns), σίγουρα έκαναν πολύ κόσμο να δει τη ζωή από διαφορετική οπτική. Από την οπτική όπου κάθε δευτερόλεπτο μετράει περισσότερο και πως η διασκέδαση και η ανεμελιά είναι κάτι που πρέπει να απολαμβάνει κανείς σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται γιατί πολύ απλά κάνεις δεν μπορεί να γνωρίζει με σιγουριά πότε θα είναι η επόμενη φορά…

Μερίδα Βρετανών οδηγών, πραγματικών φίλων των τεσσάρων τροχών, φαίνεται πως ασπάστηκε στην πράξη τα παραπάνω μετά το lockdown διαρκείας στο οποίο προχώρησε και το Ηνωμένο Βασίλειο πριν το καλοκαίρι. Σύμφωνα με το βρετανικό κλαδικό περιοδικό “Automotive Management” μεταξύ του περασμένου Ιουνίου και Αυγούστου παρατηρήθηκε αύξηση στις πωλήσεις μεταχειρισμένων σπορ αυτοκινήτων που άγγιξε το 82% σε Αγγλία και Ουαλία, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Μια κίνηση που σίγουρα δεν χαρακτηρίζει τους συνήθως φλεγματικούς κατοίκους των βρετανικών νησιών.

Διαβάστε επίσης: Ένας στους πέντε νέους έχει κάνει video κλήση ενώ οδηγούσε

Ακόμη πιο εντυπωσιακές είναι οι “κατά τόπους” αυξήσεις στις πωλήσεις μεταχειρισμένων σπορ μοντέλων. Συγκεκριμένα στα West Middlands η αύξηση έφτασε στο 200%, στα βορειοδυτικά της Αγγλίας το 185% και στα ανατολικά το 159%. Σύμφωνα με τα στοιχεία το πιο δημοφιλές μοντέλο ήταν η Mercedes SLK.

“Η έκρηξη στις πωλήσεις σε όλη την Αγγλία και την Ουαλία δεν με εκπλήσσει – σε αυτή την αγχωτική περίοδο, οι άνθρωποι θέλουν να προσβλέπουν σε κάτι θετικό, διασκεδαστικό και συναρπαστικό που θα αποσπάσει την προσοχή τους από την τρέχουσα κατάσταση. Οι διακοπές βρίσκονται σε “αναμονή”, οι γάμοι και οι μεγάλες οικογενειακές συγκεντρώσεις είχαν αναβληθεί, οπότε γιατί να μην κάνεις ένα δώρο στον εαυτό σου;”, δήλωσε σχετικά ο Nigel Hurley, διευθύνων σύμβουλος της ηλεκτρονικής πλατφόρμα πώλησης αυτοκινήτων CarShop, από την οποία προέκυψαν και τα παραπάνω δεδομένα.

Διαβάστε επίσης: Λιγότερο επικίνδυνοι οι 70ρηδες οδηγοί έναντι των νεότερων

Αύξηση, αν και σαφώς μικρότερη, παρατηρήθηκε και στα μεταχειρισμένα SUVs, η οποία ανήλθε συνολικά στο 17% με “οδηγό” το Λονδίνο όπου σημειώθηκε άνοδος της τάξης του 35%. Σίγουρα δεν φύτρωσαν περισσότεροι… λόφοι στην αγγλική πρωτεύουσα με τον Hurley να δίνει τη δική του λογική εξήγηση: “Το νούμερο του Λονδίνου είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Φυσιολογικά θα βλέπαμε μικρά αυτοκίνητα πόλης όπως το Fiat Panda και το Toyota Aygo να βρίσκονται στην κορυφή, αλλά αυτή την περίοδο της απομακρυσμένης εργασίας οι οδηγοί στρέφουν την προσοχή τους σε μεγαλύτερα και πιο πρακτικά οχήματα που μπορούν να τους βοηθήσουν να “αποδράσουν” από την πόλη.”

Εσείς πώς “είδατε” το επόμενο αυτοκίνητο σας μετά το lockdown; Θα αγοράσετε με βάση τις πραγματικές σας ανάγκες ή θα κάνετε στον εαυτό σας ένα ανάλογο “δώρο”;

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr