VW-Siemens: Δωρεά εκατ. ευρώ για τους πρόσφυγες της Μόριας

Σε από κοινού δωρεά ύψους πέντε (5) εκατ. ευρώ για τους πρόσφυγες και μετανάστες της Μόριας προχώρησαν οι Volkswagen και Siemens.

Βρείτε μας στο
Volkswagen Μόρια πρόσφυγες μετανάστες δωρεά 2020

Τόσο ο όμιλος της Volkswagen όσο και η Siemens προχωρούν σε αυτή τη δωρεά των πέντε εκατ. ευρώ για την άμεση ανακούφιση των μεταναστών και προσφύγων που διέμεναν στη Μόρια της Λέσβου μέχρι και την πυρκαγιά που ξέσπασε στο εκεί Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, η οποία και το κατέστρεψε ολοσχερώς.

Τα χρήματα θα δοθούν από τις δύο εταιρίες στον Γερμανικό Ερυθρό Σταυρό και θα αξιοποιηθούν μέσω του Ερυθρού Σταυρού αλλά και της Ερυθράς Ημισελήνου.

Διαβάστε επίσης: Νέο VW Golf Variant, και σε 4κίνητη έκδοση Alltrack

“Είδαμε όλοι τις σοκαριστικές εικόνες από το κέντρο στη Μόρια και τη Λέσβο. Οι συνθήκες για τους πρόσφυγες είναι δραματικές με την πλειοψηφία να έχει χάσει και αυτά τα λίγα υπάρχοντα που είχε. Υπάρχουν συχνά ελλείψεις και για την κάλυψη βασικών αναγκών. Σε αυτή την περίπτωση πιστεύουμε ότι είναι φιλανθρωπική μας υπευθυνότητα να βοηθήσουμε τους απεγνωσμένους πρόσφυγες, τους ενήλικες και όλα τα παιδιά όσο πιο γρήγορα γίνεται και με όσο το δυνατό λιγότερους περιορισμούς. Δεδομένης της κατάστασης έμπειροι οργανισμοί, όπως είναι ο Ερυθρός Σταυρός, θα διασφαλίσουν πως το βοήθημα μας θα φτάσει σε εκείνους που το έχουν ανάγκη γρήγορα και πως θα δοθεί η απαραίτητη φροντίδα και υποστήριξη στους πρόσφυγες.”, είναι η δήλωση που υπογράφουν απόκ κοινού ο Δρ. Herbert Diess του VW Group και ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens, Joe Kaeser.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο γερμανικός όμιλος προχωρά σε δωρεά χρημάτων για την ανακούφιση εκτοπισμένων πληθυσμών που βρίσκονται σε Συρία, Τουρκία και Ελλάδα. Η πρώτη ήταν τον περασμένο Απρίλιο με τη Volkswagen να δωρίζει ένα εκατ. ευρώ για την άμεση βοήθεια των προσφύγων και των μεταναστών εν μέσω κορωνοϊού.

Διαβάστε επίσης: Νέο VW Caddy California, μικρό και θαυματουργό camper

Μέσω του προγράμματος Volkswagen Group Refugee Support που “τρέχουν” οι Γερμανοί από το 2015 προσφέρουν παράλληλα υπηρεσίες συντονισμού άλλων φιλανθρωπικών ενεργειών αλλά και εκπαίδευσης των προσφύγων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση τους μέχρι σήμερα έχουν βοηθήσει πάνω από 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Υποστηρικτικό έργο προσφέρει και η Siemens παραχωρώντας, μεταξύ άλλων, το 2016 σεμινάρια θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης σε πρόσφυγες και μετανάστες αλλά και προγράμματα πρακτικής άσκησης σε 400 άτομα.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr