1 στους 5 τρακάρει παρκαρισμένο και φεύγει… κύριος

Τράκαρες παρκαρισμένο αυτοκίνητο; Γιατί να φύγεις αφού υπάρχουν οι ασφαλιστικές εταιρείες που θα καλύψουν το κόστος; Και όμως κάποιο το κάνουν.

Βρείτε μας στο

Η yourparkingspace.co.uk είναι μία βρετανική εταιρεία η οποία διεξήγαγε έρευνα σχετικά με τη συμπεριφορά των οδηγών κατά το παρκάρισμα. Ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα ευρήματα της έρευνας αυτής είναι πως ένας στους πέντε οδηγούς δεν αφήνει κάποιο σημείωμα με τα στοιχεία του αν χτυπήσει ένα άλλο αυτοκίνητο κατά το παρκάρισμα, αν θεωρεί πως δεν τον έχει δει κανείς.

Κάτι που εκτός από παράνομο, καθώς σύμφωνα με τον νόμο ακόμη και στην παραμικρή επαφή θα πρέπει να υπάρξει ανταλλαγή στοιχείων είναι και παράλογο, αφού υπάρχουν ασφαλιστικές εταιρείες που θα επωμιστούν το κόστος της όποιας επισκευής.

Με το να μην αφήνει κάποιος τα στοιχεία του στο αυτοκίνητο το οποίο χτύπησε, μεταφέρει το κόστος επισκευής στον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου και όχι στην ασφαλιστική εταιρεία, εκτός αν υπάρχει μεικτή ασφάλιση.

Ακόμη ένα στοιχείο της έρευνας όμως που προκαλεί έκπληξη, είναι το ότι ένας στους τρεις έχει δει κάποιον να χτυπάει με το αυτοκίνητό του ένα άλλο αυτοκίνητο κατά την διάρκεια ελιγμών στάθμευσης και δεν είπε τίποτα… Πάντως, το ενθαρρυντικό είναι πως περισσότεροι από τους μισούς δήλωσαν πως θα ήταν πρόθυμοι να μεσολαβήσουν αν έβλεπαν κάποιον να χτυπά ένα αυτοκίνητο και να προσπαθεί να φύγει χωρίς να αφήσει σημείωμα με τα στοιχεία του.

Για την ιστορία να πούμε πως τα στοιχεία αυτά αφορούν την αγορά της Βρετανίας και μόνο. Όσον αφορά την χώρα μας, δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος οργανισμός που να διεξάγει μία ανάλογη έρευνα.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr