Αυτό είναι το πιο φιλικό προς το περιβάλλον ηλεκτρικό Volvo

Σύμφωνα με τη σουηδική εταιρεία η εκτίμηση κύκλου ζωής (LCA) για το Volvo EX30 δείχνει μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα από κάθε άλλο αμιγώς ηλεκτρικό Volvo ως σήμερα.

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο
Volvo EX30 το πιο φιλικό περιβαλλοντικά Volvo

Το νέο Volvo EX30 έχει το μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα από κάθε άλλο αμιγώς ηλεκτρικό της εταιρείας έως σήμερα. Το συμπέρασμα των Σουηδών προκύπτει από την εκτίμηση κύκλου ζωής του αυτοκινήτου (Life Cycle Assessment – LCA), σύμφωνα με την οποία το EX30 έχει συνολικό αποτύπωμα άνθρακα 23 τόνων ανά 200.000 χιλιόμετρα – περίπου 60% χαμηλότερο σε σύγκριση με ένα XC40 με κινητήρα βενζίνης.

Διαβάστε επίσης – Volvo: Αναβαθμίσεις και νέα ονόματα για τα μοντέλα της

Η έκθεση για το αποτύπωμα άνθρακα (διαθέσιμη εδώ) προσδιορίζει υλικά και διαδικασίες που συνεισφέρουν στις εκπομπές του αυτοκινήτου. Εστιάζοντας αποκλειστικά στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου (GHG), η έκθεση καλύπτει τον κύκλο ζωής του αυτοκινήτου, από την εξόρυξη και την κατεργασία πρώτων υλών έως το τέλος της ζωής του οχήματος.


Η χρήση ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές για τη φόρτιση του EX30 μειώνει σημαντικά το αποτύπωμα άνθρακα σε σχέση με το παγκόσμιο ή το ευρωπαϊκό ενεργειακό μίγμα, κατά περίπου 42% και 22% αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης: Η εταιρεία που πέταξε το αυτοκίνητό της από ύψος 30 μέτρων (+video)

Το παραπάνω, σύμφωνα με τη Volvo, υπογραμμίζει την ανάγκη να επιταχυνθούν οι επενδύσεις στις υποδομές ανανεώσιμης ενέργειας παγκοσμίως, ώστε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους για το κλίμα.

“Η μετάβαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι κλειδί για τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής, αλλά χρειάζεται αυξημένη διαφάνεια σχετικά με τις προκλήσεις που παρουσιάζει, ώστε να μειωθούν οι εκπομπές ακόμη περισσότερο», αναφέρει σχετικά, μεταξύ άλλων, ο Jonas Otterheim, Επικεφαλής Κλιματικής Δράσης στη σουηδική εταιρεία.

Η Volvo έχει πλέον ολοκληρώσει διεξοδικές μελέτες κύκλου ζωής για το αποτύπωμα άνθρακα τριών ηλεκτρικών μοντέλων τους που κυκλοφόρησαν από το 2019: τα Volvo EX40, EC40 και, τώρα, το EX30. Με τη δημοσίευση αυτών των εκθέσεων οι Σουηδοί θέλουν να συμβάλουν στην καλή πληροφόρηση των ενδιαφερόμενων κατά την επιλογή του επόμενου ηλεκτρικού αυτοκινήτου τους.

Η αναλογία ανακυκλωμένων υλικών στο EX30 είναι η υψηλότερη σε σύγκριση με κάθε άλλο Volvo μέχρι σήμερα. Σχεδόν το ένα τέταρτο του αλουμινίου και το ένα πέμπτο του χάλυβα είναι ανακυκλωμένα. Επιπλέον, περίπου το 17% όλων των πλαστικών του αυτοκινήτου, από εξαρτήματα του εσωτερικού έως τους προφυλακτήρες, κατασκευάζεται από ανακυκλωμένο υλικό.

Χάρη σε πρωτοβουλίες σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού και στην παραγωγή, ο αντίκτυπος του EX30 που εξοπλίζεται με μπαταρία LFP υπολογίζεται σε 14,8 τόνους μέχρι την ολοκλήρωση της παραγωγής του – ελάχιστα παραπάνω από το εκτιμώμενο 60% του συνολικού αποτυπώματος άνθρακα του μοντέλου. Σε αυτό περιλαμβάνονται εκπομπές από την παραγωγή των υλικών και του αυτοκινήτου, αλλά όχι εκπομπές από τα στάδια της χρήσης και του τέλους της ζωής του EX30.

Η Volvo ευελπιστεί να μειώσει ακόμη περισσότερο το ανθρακικό αποτύπωμα CO2 του EX30, μέσω συνεργασιών με προμηθευτές σε όλη την έκταση της αλυσίδας αξίας τους.

Για παράδειγμα οι προμηθευτές των μπαταριών της Volvo εργάζονται ώστε μέχρι το 2025 να μειώσουν έως 20% τις εκπομπές CO2 από την κατασκευή LFP μπαταριών και έως 46% τις εκπομπές για τις μπαταρίες NMC. Προκειμένου να το πετύχουν, σκοπεύουν να αντικαταστήσουν την προέλευση ηλεκτρικής ενέργειας για παραγωγή μπαταριών με χρήση ΑΠΕ, να αυξήσουν το μερίδιο ανακυκλωμένου περιεχομένου στα υλικά τους και να μειώσουν τις εκπομπές από την εφοδιαστική αλυσίδα τους.

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.