Εκκίνηση από αυτόνομο αγωνιστικό που θα ζήλευε και ο χειρότερος οδηγός (+video)

Πιστεύετε ότι είμαστε έτοιμοι να περάσουμε στην εποχή της πλήρους αυτόνομης οδήγησης; Ίσως αυτό το ατύχημα να σας αλλάξει την άποψη...

Βρείτε μας στο

Η εποχή της αυτόνομης οδήγησης φαίνεται ότι αργεί για την ώρα, πράγμα θετικό για εμάς τους λάτρεις της οδήγησης. Βέβαια, ο αυτόνομος μηχανοκίνητος αθλητισμός έχει ήδη κάνει τα πρώτα του βήματα και εννοείται πως δε λείπουν τα ευτράπελα, όπως για παράδειγμα το ατύχημα που θα δούμε.

Διαβάστε επίσης: Tesla με ενεργοποιημένο Autopilot καρφώθηκε σε φορτηγό (+video)

Το περιστατικό συνέβη στις αρχές του μήνα, λίγο πριν την εκκίνηση σε αγώνα του πρωταθλήματος Roborace. Πρόκειται για το πρώτο πειραματικό event αυτόνομων αγωνιστικών που εξελίσσεται παράλληλα με τη Formula E και ξεκίνησε από το 2015.

Το αγωνιστικό μονοθέσιο που θα δούμε στο video ανήκει στην ομάδα “SIT Acronis” και για άγνωστο μέχρι στιγμή λόγο έστριψε δεξιά και καρφώθηκε στον τσιμεντένιο τοίχο της πίστας. Είναι περιττό, βέβαια, να αναφέρουμε ότι σε αυτό το ατύχημα δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Το συγκεκριμένο πρωτάθλημα είναι μία καλή ευκαιρία για να αξιολογήσουν οι εταιρείες προς ποια κατεύθυνση κινείται ο τομέας της πλήρους αυτόνομης οδήγησης και αν στο μέλλον θα εφαρμοστεί και στα αυτοκίνητα παραγωγής. Το μόνο σίγουρο είναι ότι χρειάζεται ακόμα ιδιαίτερη προσπάθεια για να λυθούν προβλήματα όπως αυτό στο video που ακολουθεί.