Ανακάμπτει η Ευρώπη στις ταξινομήσεις. Δείτε το Top 10

Σημαντική βελτίωση παρουσίασαν οι ευρωπαϊκές ταξινομήσεις για τον μήνα Ιούλιο με νέο μοντέλο να κατακτά την κορυφή του Top 10.

Βρείτε μας στο
Ταξινομήσεις Ευρώπη Σεπτέμβριος 2020

Περίπου στα νούμερα που είχαμε συνηθίσει να τις βλέπουμε έφτασαν οι ταξινομήσεις τον Ιούλιο στις 27 σημαντικότερες αγορές της Ευρώπης σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η JATO.

Συγκεκριμένα οι ταξινομήσεις του περασμένου Ιουλίου κατέγραψαν μικρή πτώση της τάξης του 4% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019 και έφτασαν στα 1,28 εκατ. μονάδες έναντι των 1,33 εκατ. το προηγούμενο έτος.

Στο επτάμηνο βέβαια η πτώση αγγίζει το 35% έναντι του ίδιου διαστήματος πέρσι με τις συνολικές ταξινομήσεις να ανέρχονται στα 6,37 εκατ. μονάδες ελέω των μέτρων που πήραν οι περισσότερες χώρες για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της νόσου Covid-19.

Σε επίπεδο χώρας η Λιθουανία ήταν και εκείνη που κατέγραψε τη μεγαλύτερη βελτίωση με αύξηση στις ταξινομήσεις της έναντι του Ιουλίου του 2019 κατά 22%. Την ακολούθησε το Λοξεμβούργο σδτη δεύτερη θέση με 15% αύξηση, με τη Δανία τρίτη με αύξηση 14% με το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σλοβενίνα στη 4η και 5η θέση με αύξηση πωλήσεων κατά 11 και 7% αντίστοιχα. Στη τελευταία θέση βρέθηκε η Ρουμανία με κάθετη πτώση ταξινομήσεων κατά 44% έναντι του περσινού Ιουλίου και προτελευταία την Ουγγαρία με πτώση στο 21%. Η Ελλάδα βρήθηκε στην τέταρτη θέση από το τέλος με πτώση στις ταξινομήσεις κατά 19%, ενώ η συνολική πτώση για τη χώρα μας τους επτά πρώτους μήνες φτάνει στο 41% ένατι του ίδιου χρονικού διαστήματος του 2019.

Σε επίπεδο μοντέλων το VW Golf ανέκτησε ξανά την θέση του στην κορυφή των ταξινομήσεων με 31.169 μονάδες, μια θέση που πήρε από το Renault Clio, το οποίο βρέθηκε στη δεύτερη θέση με 25.054 μονάδες. Στην τρίτη θέση η Skoda Octavia με 22.569 μονάδες, τέταρτο το νέο Peugeot 208 με 20.520 μονάδες με την πεντάδα να κλείνει από το Renault Captur που κατέγραψε 20.361 ταξινομήσεις.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr