Έλεγχοι σε κινητήρα και αμάξωμα μετά το «lockdown»

Η περίοδος του «lockdown» ολοκληρώθηκε και η επιστροφή στους δρόμους πρέπει να μας βρει σε ασφαλή αυτοκίνητα. Δείτε τις συμβουλές από τη Seat...

Βρείτε μας στο

Έπειτα από σχεδόν δύο μήνες, οι συνθήκες επιτρέπουν την επανέναρξη των μετακινήσεων. Η κατάσταση των αυτοκινήτων, όμως, είναι άριστη; Δείτε τους απαραίτητους ελέγχους που πρέπει να γίνουν σύμφωνα με τη Seat τώρα που ολοκληρώθηκε η περίοδος του «lockdown».

Πριν καν ξεκινήσετε την πρώτη σας διαδρομή, θα πρέπει να γίνει ένας έλεγχος της στάθμης των υγρών. Σε αυτή τη φάση ελέγχουμε το επίπεδο του λιπαντικού, του ψυκτικού υγρού, αλλά και των φρένων.

Πως προστατεύουμε το φίλτρο DPF των diesel κινητήρων σε καραντίνα (+video)

«Πριν τον έλεγχο, αφήστε τον κινητήρα σε λειτουργία για μερικά λεπτά, ώστε να γίνει πιο σωστή μέτρηση», τονίζει ο Josep Almasqué, επικεφαλής ενημέρωσης τύπου της Seat. Ασφαλώς, είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχουν και διαρροές στο έδαφος.

Ακολουθεί ο έλεγχος της πίεσης των ελαστικών, εργασία που πρέπει να γίνεται σε πολύ τακτά χρονικά διαστήματα. Επιπλέον, σε περίπτωση που το αυτοκίνητο μένει για καιρό ακίνητο, όπως συνέβη στη φάση του «lockdown» λόγω κορονοϊού, πρέπει τα ελαστικά να είναι φουσκωμένα στη μέγιστη προτεινόμενη πίεση. Έτσι, προστατεύεται τόσο το ελαστικό, όσο και η ζάντα, διότι ειδικά τους θερμούς μήνες η πίεση μειώνεται με αργό ρυθμό.

Διαβάστε επίσης: Ο πιο… χρήσιμος κινητήρας στην εποχή του COVID-19 (+video)

Στη συνέχεια, απαιτείται ένας οπτικός έλεγχος σε φωτιστικά σώματα, υαλοκαθαριστήρες και αμάξωμα. Ο τελικός έλεγχος γίνεται με μικρή ταχύτητα στα πρώτα χιλιόμετρα που διανύουμε. Αν υπάρχουν αναμμένες λυχνίες στον πίνακα οργάνων, περίεργοι ήχοι από τον κινητήρα ή ασυνήθιστη οδηγική συμπεριφορά θα πρέπει να απευθυνθείτε σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο.