Αποκλειστικό: Η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα στα νέα WRC

Οι διεργασίες σχετικά με τους νέους κανονισμούς του WRC από το 2022 είναι πυρετώδεις, με τη FIA και τις ομάδες να βρίσκονται σε διαβουλεύσεις. Έχουμε το ρεπορτάζ με πολλές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για το τι μέλλει γενέσθαι!

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο

Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο, το WRC κινείται σε… υβριδικούς ρυθμούς ενόψει του 2022. Αυτό, επιβεβαιώθηκε πρόσφατα και από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ράλι στη FIA, Yves Matton. Η αρχική πληροφόρηση προέβλεπε χρήση του κινητήρα εσωτερικής καύσης στις ειδικές διαδρομές, ενώ το υβριδικό μέρος του αγωνιστικού θα ενεργοποιούνταν στις απλές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του www.traction.gr όμως, αυτό θα διαφοροποιηθεί. Συγκεκριμένα, από το 2022 τα αυτοκίνητα προδιαγραφών WRC θα διαθέτουν σύστημα το οποίο μοιάζει με εκείνο των μονοθεσίων στην F1. Εκτός από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, ένας ηλεκτροκινητήρας θα προσφέρει περισσότερη δύναμη στους τροχούς. Το σύστημα MGU-K, αντίστοιχο με εκείνο που χρησιμοποιείται στην F1, θα είναι συνδεδεμένο στον κινητήρα. Τα νέα WRC θα εφοδιάζονται με μπαταρία χαμηλής τάσης -ενώ στην F1 η μπαταρία είναι υψηλής τάσης- στην οποία θα συσσωρεύεται θερμική ενέργεια κατά το φρενάρισμα.


Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, αυτή τη στιγμή οι συζητήσεις μεταξύ FIA και ομάδων καταλήγουν πως ο ηλεκτροκινητήρας θα έχει ισχύ 100 kW, δηλαδή περίπου 136 ίππων, η οποία θα αθροίζεται με εκείνη του κινητήρα εσωτερικής καύσης. Αν και υπήρξαν φήμες πως η ισχύς του βενζινοκινητήρα θα μείνει αμετάβλητη στους 380 ίππους, το σημείο αυτό δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί. Εφόσον συμβεί το παραπάνω, η συνολική ισχύς του κινητήρα θα ξεπερνά τους 510 ίππους, αριθμός που φαίνεται αρκετά μεγάλος. Έτσι, πιο πιθανό μοιάζει το άθροισμα της ισχύος των δύο κινητήρων, να είναι 380 ίπποι. Η συνολική ισχύς μπορεί να διατηρηθεί σταθερή, εφόσον μειωθεί εκείνη του βενζινοκινητήρα. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί είτε με περιορισμό στο στόμιο του τούρμπο, που τώρα έχει διάμετρο 36 χιλιοστών, είτε με μείωση της ροής καυσίμου στον κινητήρα.

Ακόμη, θεωρείται πολύ πιθανό η κατασκευή του ηλεκτροκινητήρα να γίνεται από εξωτερικό προμηθευτή, ώστε να μειωθεί το κόστος. Επιπλέον, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως, αν και δεν υπάρχει τελεσίδικη απόφαση, ο ηλεκτροκινητήρας θα παρέχει στα αγωνιστικά, αυτονομία περίπου 10 χιλιομέτρων στις απλές διαδρομές. Στις σκέψεις των ανθρώπων της FIA, οι οποίοι βρίσκονται σε στενή συνεργασία με τους κατασκευαστές, είναι και το άνοιγμα του segment. Δηλαδή, κάθε ομάδα θα μπορεί να χρησιμοποιήσει όποιο μοντέλο επιθυμεί, ανεξαρτήτως μεγέθους, κάτι που με τους τωρινούς κανονισμούς, δεν ισχύει. Μια ακόμη σκέψη που υπάρχει, αφορά στη θέσπιση σωληνωτών σασί, τα οποία προσφέρουν σαφώς μειωμένο βάρος, ωστόσο εκτοξεύουν το κόστος.

Οι νέοι κανονισμοί θα ορίσουν εν πολλοίς, το μέλλον του WRC. Οι Citroen, Hyundai και Toyota εμφανίζονται θετικές ως προς τα προαναφερθέντα, ενώ γίνονται προσπάθειες το κόστος να διατηρηθεί όσο πιο χαμηλά γίνεται, ώστε να μην επηρεαστεί η συμμετοχή της M-Sport του Malcolm Wilson. Ο οποίος πάντως, “γλυκοκοιτάζει” προς τη Ford, η οποία δίνει έμφαση στην υβριδική τεχνολογία, οπότε ίσως είναι θετική σε μια πιο “δυναμική” εμπλοκή.

Επιπλέον, φήμες θέλουν τη Mitsubishi να ετοιμάζει την εμπλοκή της στο WRC από το 2022. Ακόμη, ο πρόεδρος της Toyota, Akio Toyoda, έχει τονίσει πως θα ήθελε να δει τη Subaru (μερίδιο της οποίας ανήκει στην Toyota) να επιστρέφει στο WRC. Τέλος, η στροφή του θεσμού στα υβριδικά, ανοίγει την πόρτα της επιστροφής και στην VW, η οποία πρόσφατα πήρε εμμέσως, αν και δεν εμπλέκεται ενεργά, θέση σχετικά με τους νέους κανονισμούς, δια στόματος Sven Smeets. Ο Βέλγος team manager, είχε μιλήσει το καλοκαίρι το 2018 για την ανάγκη το WRC να κάνει ένα τεχνολογικό βήμα, κάτι που φαίνεται πως θα συμβεί. Λέτε οι δηλώσεις του να μην είχαν απλά, εγκυκλοπαιδική σημασία;

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της FIA, οι προτεινόμενοι κανονισμοί θα παραδοθούν στις ομάδες τον ερχόμενο Ιούνιο, ώστε να έχουν διαμορφωθεί οριστικά μέχρι το τέλος του 2019.

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.
mm
Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλοσοφία και Ιστορία Επιστημών στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έκανε μεταπτυχιακό στην "Ιστορία και Φιλοσοφία Επιστημών και Τεχνολογίας" (Πανεπιστήμιο Αθηνών και Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο) και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με MA στις Ευρωπαϊκές Σπουδές Κοινωνίας, Επιστήμης και Τεχνολογίας (ESST). Από το 2004, έχει συνεργαστεί με περιοδικά και ιστοσελίδες αυτοκινήτου ως συντάκτης, ενώ ήταν μέλος του Γραφείου Τύπου του Ράλι Ακρόπολις από το 2004 έως το 2017. Εντάχθηκε στη δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής και του TractioN Magazine το 2013.

E-mail: [email protected]