Δεν θα πιστεύεις ποια σύγχρονα μοντέλα κρύβουν αυτά τα αμαξώματα

Ποιος πίστευε ότι μετά από κάποια χρόνια το σοβιετικό "στιλ" θα ασκούσε την επιρροή του και στην τροποποίηση σύγχρονων πολυτελών γερμανικών μοντέλων!

Βρείτε μας στο

Μία εταιρεία μας μεταφέρει στα χρόνια που άνθιζε η Σοβιετική Ένωση, δίνοντας σε ευρωπαϊκά αυτοκίνητα έναν «old school» χαρακτήρα. Φαίνεται περίεργο αν το εξετάσουμε από ιστορικής πλευράς, αλλά οι δημιουργοί επέλεξαν ως βάση γερμανικά μοντέλα.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση βρίσκεται στην Ουκρανία και ονομάζεται Spec Auto Tuning. Ειδικεύεται στις μετατροπές αυτοκινήτων, με το αποτέλεσμα να συνδυάζει τις ανέσεις σύγχρονων αυτοκινήτων και τη σχεδίαση που παραπέμπει σε μοντέλα που κυκλοφορούσαν πριν από 70 χρόνια.

Για παράδειγμα, το λευκό αυτοκίνητο που βλέπετε κρύβει από κάτω μία Mercedes-Benz CL W215 του 2000. Εξωτερικά, κανείς δε μπορεί να καταλάβει ότι πρόκειται για μία μετατροπή, αλλά στο εσωτερικό συναντάμε όλα τα εξαρτήματα και τις τεχνολογίες του σύγχρονου μοντέλου.

Διαβάστε επίσης: Το αυτοκίνητο που αντέγραψε ακόμη και η Ferrari

Η ίδια φιλοσοφία υπάρχει και στα μηχανικά μέρη, με τον κινητήρα να προέρχεται ασφαλώς από τη Mercedes-Benz CL. Το κόστος του αυτοκινήτου, σύμφωνα με την ουκρανική εταιρεία, αγγίζει τα 36.000€.

Το δεύτερο project έρχεται να «αναβιώσει» το GAZ-12 ZIM, ένα μοντέλο που κυκλοφορούσε στη Σοβιετική Ένωση τη δεκαετία του ’50. Είναι πιστό αντίγραφο του πρωτοτύπου, αλλά κάτω από το αμάξωμα κρύβεται η BMW 750i στην έκδοση με το μακρύ μεταξόνιο!. Από τη γκάμα δε λείπει και μία roadster έκδοση, που βασίζεται στην BMW 645Ci.