Διαπρεπείς Έλληνες: Αντώνης Σκαρδάσης

Μπορεί στη χώρα μας η τεχνολογική έρευνα να μην είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένη, ωστόσο υπάρχουν συμπατριώτες μας που διακρίνονται με τη δουλειά τους στο εξωτερικό.

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο

Ένας από αυτούς είναι ο Αντώνης Σκαρδάσης, ο οποίος αφού σπούδασε μηχανικός αυτοματισμού στον Πειραιά, άνοιξε τα φτερά του για την Αγγλία. Εκεί, αρχικά έκανε μεταπτυχιακό στη ρομποτική και εργάζεται πια στην αγγλική Street Drone, η οποία ειδικεύεται στην ανάπτυξη λογισμικού για αυτόνομα οχήματα. Καθώς η τεχνολογία προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς, άνθρωποι σαν τον Αντώνη θα μας βοηθήσουν να καταλάβουμε τις εξελίξεις στο παρόν, καθώς και στο εγγύς μέλλον…

– Το ενδιαφέρον μου για την τεχνολογία και ειδικά για τη ρομποτική, ξεκίνησε από μικρή ηλικία τρέφοντας μεγάλο ενδιαφέρον για την πληροφορική και το πώς να αυτοματοποιήσω τα πάντα γύρω μου.

– Όταν σπούδαζα αυτοματισμό στο Τ.Ε.Ι. Πειραιά (νυν Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής), δημιουργήσαμε μια ομάδα η οποία κατέκτησε το 1ο βραβείο ρομποτικής στο Athens Digital Week οπότε και το τμήμα πήρε δημοσιότητα. Τότε έλαβα υποτροφία ως επισκέπτης ερευνητής σε ένα από τα πιο φημισμένα πανεπιστήμια στο τομέα της τεχνολογίας (Cranfield, Αγγλία) σε συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου. Αρχικά, ασχολήθηκα με την τεχνολογία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV) και στη συνέχεια έκανα μεταπτυχιακό στο πανεπιστήμιο του Sheffield πάνω σε ‘Computational Intelligence & Robotics’.


– Από το 2018, εργάζομαι ως Lead Engineer στην StreetDrone. Είμαι υπεύθυνος για τη στρατηγική της εταιρείας στον τομέα των ρομποτικών οχημάτων και για την ομάδα που ασχολείται με την τεχνητή νοημοσύνη και γενικότερα με το λογισμικό αυτόνομων οχημάτων. Επιπλέον, είμαι μέλος παγκόσμιων επιτροπών σε οργανισμούς και συνεργίες που σκοπό έχουν την άρτια και ασφαλή ανάπτυξη συστημάτων για αυτόνομα οχήματα.

– Η χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence) στα αυτοκίνητα ήταν αναμενόμενη, καθώς ήδη εφαρμόζεται σε αεροπλάνα και λεωφορεία. Στο εγγύς μέλλον (2-3 χρόνια) θα δούμε τα πρώτα δειλά βήματα στο χώρο με ρομποτικά οχήματα που θα μπορούμε να καλούμε απλά μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό μας εξυπηρετώντας κάθε είδους διανομή (επιβατικό κοινό, ταχυδρομείο, εμπορεύματα) υπό προδιαγεγραμμένες πάντα συνθήκες.

– Η πραγματοποίηση της ολοκληρωτικής και πλήρους αυτόνομης αυτοκίνησης υπό οποιαδήποτε συνθήκη απέχει όμως αρκετά, όσο και αν οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι εταιρίες υψηλής τεχνολογίας επιμένουν ότι αυτό θα συμβεί στα επόμενα 2-3 χρόνια. Η υπάρχουσα τεχνολογία δεν είναι καθόλου ώριμη για κάτι τέτοιο.

– Η ανάγκη για ανάπτυξη της αυτόνομης αυτοκίνησης δημιουργήθηκε από τις μελέτες που δείχνουν πως ο υπ’ αριθμόν ένα παράγοντας ατυχημάτων είναι ο άνθρωπος. Η συγκεκριμένη τεχνολογία μειώνει το ρίσκο απώλειας ανθρώπινης ζωής σε δυσχερή περιβάλλοντα όπως ορυχεία και πυρηνικά εργοστάσια, ειδικά μετά από ατυχήματα. Η τεχνολογία αυτή θα συμβάλει στην ανεύρεση ποιοτικότερων θέσεων εργασίας για τους εργαζόμενους αυτών των εταιρειών.

– Το 2030 θα κινούμαστε σίγουρα με οχήματα χωρίς καθόλου τιμόνι και θα έχουν πολύ διαφορετικό σχεδιασμό και μορφή από αυτή που έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα… έχετε διαβάσει το βιβλίο ‘Από Τη Γη Στη Σελήνη’ του Ιούλιου Βερν;

Who is who
Ο Αντώνης Σκαρδάσης γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Σπούδασε Μηχανικός Αυτοματισμού στο ΤΕΙ Πειραιά (νυν Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής) και το 2013, έκανε μεταπτυχιακό σε “Computational Intelligence & Robotics” στο Πανεπιστήμιο του Sheffield, στην Αγγλία. Το 2015 συνεργάστηκε με το Ινστιτούτο Έρευνας Προηγμένης Ρομποτικής του Manchester, ενώ από το 2016 έως το 2018 εργάστηκε στο Concept Center της αμερικανικής εταιρείας Hyster-Yale, με στόχο την ανάπτυξη ρομποτικών περονοφόρων οχημάτων (forklift trucks). Από το 2018, είναι Lead Software Engineer στην αγγλική StreetDrone, που έχει ως αντικείμενο την ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων και της σχετικής τεχνολογίας.

Η σειρά συνεντεύξεων “Διαπρεπείς Έλληνες” είναι αφιερωμένη σε συμπατριώτες μας οι οποίοι διακρίνονται στον τομέα τους στο εξωτερικό, τιμώντας με αυτό τον τρόπο και τη χώρα μας.

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.
mm
Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλοσοφία και Ιστορία Επιστημών στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έκανε μεταπτυχιακό στην "Ιστορία και Φιλοσοφία Επιστημών και Τεχνολογίας" (Πανεπιστήμιο Αθηνών και Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο) και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με MA στις Ευρωπαϊκές Σπουδές Κοινωνίας, Επιστήμης και Τεχνολογίας (ESST). Από το 2004, έχει συνεργαστεί με περιοδικά και ιστοσελίδες αυτοκινήτου ως συντάκτης, ενώ ήταν μέλος του Γραφείου Τύπου του Ράλι Ακρόπολις από το 2004 έως το 2017. Εντάχθηκε στη δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής και του TractioN Magazine το 2013.

E-mail: [email protected]