Διαπρεπείς Έλληνες: Γιώργος Σίμος

Ο Γιώργος Σίμος αποτελεί ακόμη μια περίπτωση νεαρού επιστήμονα που μετά τις σπουδές Μηχανολογίας στη χώρα μας κυνήγησε το όνειρό του στο εξωτερικό.

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο

Οι συμπατριώτες μας έχουν δημιουργήσει ισχυρό αποτύπωμα στην παγκόσμια αυτοκίνηση, αποδεικνύοντας πως όταν η ευφυΐα και το πάθος συνδυάζονται με υψηλό μορφωτικό επίπεδο, τίποτα δεν τους φοβίζει. Ο Γιώργος Σίμος αποτελεί ακόμη μια περίπτωση νεαρού επιστήμονα που μετά τις σπουδές Μηχανολογίας στη χώρα μας κυνήγησε το όνειρό του στο εξωτερικό. Ένα όνειρο που τον βρίσκει στον μαγικό κόσμο της F1, καθώς έχει ήδη εργαστεί ως αεροδυναμιστής σε Lotus-Renault και McLaren, ενώ φέτος ετοιμάζεται για την πρώτη του σεζόν σε ακόμη μια ιστορική ομάδα του θεσμού, την Williams.

-Η αγάπη μου για την αυτοκίνηση ξεκίνησε σε ηλικία 13 ετών βλέποντας αγώνες Formula 1 στην τηλεόραση. Κατευθείαν έγινα οπαδός του συνδυασμού Hakkinen-McLaren, μάλλον επειδή κέρδιζαν! Τότε ξεκίνησα επίσης να διαβάζω το ελληνικό περιοδικό «Formula 1» και ένα από τα άρθρα του για την αεροδυναμική, μου κέντρισε το ενδιαφέρον.

-Σπούδασα μηχανολογία επειδή πίστευα ότι ήταν ο μοναδικός τρόπος για να καταφέρω να γίνω αεροδυναμιστής στη Formula 1 και συγκεκριμένα στη McLaren, που ήταν το παιδικό μου όνειρο. Η μηχανολογία στην Ελλάδα προσφέρει μεγάλο εύρος γνώσεων, που μπορεί να εφαρμοστεί σε πολλά στάδια σχεδίασης και κατασκευής ενός αυτοκινήτου. Υπάρχουν μαθήματα σε αντικείμενα που ονομάζουμε κατασκευαστικά (υλικά, κιβώτια ταχυτήτων, σχεδίαση σασί, διαδικασίες κατεργασίας υλικών κ.τ.λ.) και ενεργειακά (ρευστομηχανική / αεροδυναμική, κινητήρες κ.τ.λ.).


Στη Williams F1 εργάζομαι ως αεροδυναμιστής. Αυτή την περίοδο είμαι υπεύθυνος για την αεροδυναμική σχεδίαση της «μύτης» του αυτοκινήτου και των περαιτέρω αεροδυναμικών βοηθημάτων της περιοχής αυτής. Αυτό συνεπάγεται την παραγωγή και ανάλυση δεδομένων που προέρχονται από μοντέλα στον υπολογιστή (CFD: υπολογιστική ρευστομηχανική) και το μοντέλο της αεροσήραγγας, καθώς και από αεροδυναμικές μετρήσεις του αυτοκινήτου στην πίστα. Μια τέτοια ανάλυση μας επιτρέπει να κατανοήσουμε καλύτερα την αεροδυναμική λειτουργία του αυτοκινήτου και βοηθάει στην καλύτερη σχεδίαση νέων αεροδυναμικών γεωμετριών, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

-Το σημαντικότερο που έχω αποκομίσει από την εργασία σε τόσο μεγάλες ομάδες είναι η σημασία της ομαλής και αποδοτικής συνεργασίας των ανθρώπων. Σε όλες τις ομάδες υπάρχουν πολύ ικανοί και έξυπνοι άνθρωποι, αλλά αυτό που κάνει τη διαφορά είναι κατά πόσο καταφέρνουν να λειτουργούν σαν ομάδα, σαν ένα. Αυτό κατά τη γνώμη μου απαιτεί μια ισχυρή καθοδήγηση από τα αφεντικά της ομάδας, η οποία ταυτόχρονα δημιουργεί ένα κλίμα δημιουργικότητας, έμπνευσης, ελευθερίας σκέψης, καλής επικοινωνίας όπου όλοι δουλεύουν με ένα κοινό τελικό στόχο. Σημασία δεν έχει τι θέση κατέχει ο καθένας στην ομάδα, αλλά οι ιδέες και η αντίληψη που προσφέρει. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον δεν υπάρχει χώρος για εγωισμούς.

-Επιστήμη και τεχνολογία για εμένα σημαίνουν πρόοδος. Η επιστήμη και η τεχνολογία απαιτούν κατανόηση, ανάλυση, σκέψη και δημιουργία. Σημασία έχει πως μπορούμε να επικεντρώσουμε όλοι αυτή την ενέργεια στην καλυτέρευση των κοινωνιών.

-Στόχος μου για το μέλλον είναι να βοηθήσω όσο είναι δυνατόν τη Williams να χτίσει ένα σταθερό παραγωγικό μέλλον. Επίσης σε προσωπικό επίπεδο να έχω τα μάτια μου πάντα ανοιχτά και να κοιτάω να συνεχίζω να πραγματοποιώ τα όνειρά μου, όποια και αν είναι αυτά.

Who is who:
Ο Γιώργος Σίμος γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αεροδυναμική Αγωνιστικών Αυτοκινήτων στο Σαουθάμπτον της Αγγλίας. Εργάστηκε ως αεροδυναμιστής στις ομάδες Formula 1 της Lotus-Renault (2010-2014) και της McLaren (2015-2018), ενώ το 2019 τον βρίσκει στη Williams F1.

Η σειρά συνεντεύξεων “Διαπρεπείς Έλληνες” είναι αφιερωμένη σε συμπατριώτες μας οι οποίοι διακρίνονται στον τομέα τους στο εξωτερικό, τιμώντας με αυτό τον τρόπο και τη χώρα μας.

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.
mm
Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλοσοφία και Ιστορία Επιστημών στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έκανε μεταπτυχιακό στην "Ιστορία και Φιλοσοφία Επιστημών και Τεχνολογίας" (Πανεπιστήμιο Αθηνών και Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο) και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με MA στις Ευρωπαϊκές Σπουδές Κοινωνίας, Επιστήμης και Τεχνολογίας (ESST). Από το 2004, έχει συνεργαστεί με περιοδικά και ιστοσελίδες αυτοκινήτου ως συντάκτης, ενώ ήταν μέλος του Γραφείου Τύπου του Ράλι Ακρόπολις από το 2004 έως το 2017. Εντάχθηκε στη δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής και του TractioN Magazine το 2013.

E-mail: [email protected]