Διαπρεπείς Έλληνες: Ιωάννα Βλάχου

Η λίστα των συμπατριωτών μας που κάνουν αξιόλογα πράγματα στο εξωτερικό ολοένα και μεγαλώνει, γεγονός ιδιαίτερα ευχάριστο. Η Ιωάννα Βλάχου, έχει καταφέρει να μετουσιώσει την έφεση στα Μαθηματικά σε αξιοπρόσεκτη και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα επαγγελματική καριέρα.

pornohub
sex videos
mallu sex blonde girlfriend wants to fuck point of view.
Βρείτε μας στο

Πώς αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η πορεία μιας Ελληνίδας όπως η Ιωάννα Βλάχου, που έχει ήδη απασχοληθεί στην ανάλυση δεδομένων αεροδυναμικής σε ομάδες της Formula 1, και σήμερα βρίσκεται σε μια μεγάλη εταιρεία για Cryptocurrency;

– Από μικρή ηλικία με προσέλκυσαν τα μαθηματικά, οπότε ήθελα να ασχοληθώ με αυτή την επιστήμη μεγαλώνοντας. Ωστόσο, δεν ήξερα ακριβώς τι θα κάνω…

– Ως φοιτήτρια άρχισα να παρακολουθώ Formula 1, η οποία μου άρεσε. Έτσι, απασχολήθηκα στο διδακτορικό μου με το project της Formula Student και καθώς το ολοκλήρωνα, έστειλα βιογραφικό σε διάφορες ομάδες. Καθώς το διδακτορικό μου αφορούσε στη ρευστομηχανική, η αεροδυναμική ήταν κάτι κοντινό, οπότε εστίασα στην ανάλυση δεδομένων αεροδυναμικής με βάση τα μαθηματικά.


– Εργάστηκα στη Lotus και στη Mercedes ως Track Aerodynamics Engineer. Αντικείμενο της εργασίας μου ήταν η συλλογή, επεξεργασία και στατιστική ανάλυση των δεδομένων από την πίστα και την αεροδυναμική σήραγγα. Ο βασικός στόχος ήταν η κατανόηση της αεροδυναμικής συμπεριφοράς του μονοθεσίου καθώς και το σωστό στήσιμο του, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της κάθε πίστας και τις συνθήκες που επικρατούσαν. Κατά τη διάρκεια των τεστ και των αγώνων, δούλευα είτε από το “mission control” του εργοστασίου, είτε από την πίστα, διεξάγοντας αεροδυναμικά τεστ.

– Σήμερα εργάζομαι στην Blockchain ως Senior Data Scientist. Η εργασία μου εκεί περιλαμβάνει την δημιουργία στατιστικών μοντέλων που μας βοηθούν να κατανοήσουμε καλύτερα την συμπεριφορά των χρηστών μας. Ένα βασικό κομμάτι είναι το fraud detection (ανίχνευση απάτης), που αφορά στην επιβεβαίωση της ταυτότητας των χρηστών και σε αποφυγή παράνομης δραστηριότητας μέσω της πλατφόρμας μας.

– Τα Μαθηματικά παίζουν σημαντικό ρόλο στη σημερινή Formula 1. Η τεχνολογική πρόοδος έχει φέρει αύξηση δεδομένων, οπότε βελτιώνεται η ποιότητα της ανάλυσης που μπορεί να γίνει, με συνέπεια μια ομάδα να παίρνει καλύτερες αποφάσεις. Παλαιότερα, οι αποφάσεις λαμβάνονταν περισσότερο εμπειρικά και με βάση το feedback των οδηγών. Βέβαια, η F1 έχει ακόμη πολύ δρόμο μέχρις ότου οι αποφάσεις να λαμβάνονται κυρίως βάσει δεδομένων, καθώς πολλά από αυτά δεν είναι ακόμη αξιοποιήσιμα.

– Η ανάλυση δεδομένων είναι η βάση για την ανάπτυξη της αυτόνομης οδήγησης, καθώς εκεί χρησιμοποιούνται αλλά και αναπτύσσονται καινοτόμες τεχνικές της τεχνητής νοημοσύνης.

– Σε επίπεδο τεχνολογίας, τα Cryptocurrencies είναι εκεί που συναντιέται η κρυπτογραφία με την οικονομική επιστήμη. Το ενδιαφέρον τους δεν είναι μόνο τεχνολογικό αλλά και κοινωνικό, καθώς υιοθετούνται από όλο και περισσότερο κόσμο και αλλάζουν τον τρόπο που πραγματοποιούμε ακόμα και καθημερινές συναλλαγές.

– Όνειρό μου στο μέλλον είναι να κάνω τη δική μου startup. Εκτιμώ πολύ την ελευθερία και την ανεξαρτησία στη δουλειά μου, και η ιδέα του να δημιουργήσω κάτι από το μηδέν με ενθουσιάζει!

Who is who:
H Ιωάννα Βλάχου γεννήθηκε το 1985 στη Λευκάδα, όπου μεγάλωσε και τελείωσε το Λύκειο. Έπειτα, βρέθηκε στο Πανεπιστήμιο του Cambridge στην Αγγλία, όπου έμεινε συνολικά 9 χρόνια. Αρχικά σπούδασε Μαθηματικά, αμέσως μετά έκανε Μεταπτυχιακό στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά, ενώ ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών της με Διδακτορικό στη Ρευστομηχανική. Η εργασιακή της πορεία ξεκίνησε από τη Formula 1, όπου ανέλαβε το ρόλο της “Track Aerodynamics Engineer”, αναλύοντας δεδομένα αεροδυναμικής αρχικά στην Lotus F1 (2012-2015) και έπειτα, στην Mercedes F1 (2015-2017). Σήμερα, εργάζεται ως Senior Data Scientist σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες για Cryptocurrency, την Blockchain, με έδρα στην Αγγλία.

Η σειρά συνεντεύξεων “Διαπρεπείς Έλληνες” είναι αφιερωμένη σε συμπατριώτες μας οι οποίοι διακρίνονται στον τομέα τους στο εξωτερικό, τιμώντας με αυτό τον τρόπο και τη χώρα μας.

tamilsexstories
sex videos nice view on my hungry gaping pussy.
https:/www.auntysextube.com cream pie cravings.
mm
Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλοσοφία και Ιστορία Επιστημών στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έκανε μεταπτυχιακό στην "Ιστορία και Φιλοσοφία Επιστημών και Τεχνολογίας" (Πανεπιστήμιο Αθηνών και Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο) και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με MA στις Ευρωπαϊκές Σπουδές Κοινωνίας, Επιστήμης και Τεχνολογίας (ESST). Από το 2004, έχει συνεργαστεί με περιοδικά και ιστοσελίδες αυτοκινήτου ως συντάκτης, ενώ ήταν μέλος του Γραφείου Τύπου του Ράλι Ακρόπολις από το 2004 έως το 2017. Εντάχθηκε στη δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής και του TractioN Magazine το 2013.

E-mail: [email protected]