Το νέο VW Golf σε έκδοση φυσικού αερίου (CNG)

Η γερμανική φίρμα διευρύνει ακόμα περισσότερο τη γκάμα του VW Golf με μία έκδοση φυσικού αερίου (CNG). Δείτε τι κατανάλωση πετυχαίνει...

Βρείτε μας στο

Το συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG) αποτελεί μέχρι σήμερα έναν ιδιαίτερα οικονομικό και οικολογικό τρόπο μετακίνησης. Η Volkswagen το γνωρίζει πολύ καλά και γνωστοποίησε ότι η νέα γενιά VW Golf είναι διαθέσιμη και με κινητήρα που τροφοδοτείται με CNG.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή VW Golf 1.5 eTSI ACT 150 PS DSG (+Official TractioN Video)

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το δημοφιλές μοντέλο της γερμανικής φίρμας, στην έκδοση φυσικού αερίου, κινείται με έναν υπερτροφοδούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα. Η χωρητικότητά του αγγίζει τα 1,5 λίτρα και λειτουργεί με κύκλο Miller, ενώ η σχέση συμπίεσης αγγίζει την υψηλή τιμή 12,5:1.

Το αποτέλεσμα είναι η ισχύς να αγγίζει τους 130 ίππους και σε αυτό συμβάλλει και η ύπαρξη του συστήματος υπερπλήρωσης μεταβλητής γεωμετρίας. Ο κινητήρας μπορεί να λειτουργεί κανονικά και με βενζίνη. Συνολικά έχουν τοποθετηθεί τρεις δεξαμενές συμπιεσμένου φυσικού αερίου χωρητικότητας 17,3 κιλών, τα οποία αρκούν για 400 χιλιόμετρα αυτονομίας σύμφωνα με τα πρότυπα WLTP. Ασφαλώς υπάρχει και μία δεξαμενή χωρητικότητας μόλις 9 λίτρων βενζίνης.

Διαβάστε επίσης: Αποκάλυψη για το GTI Clubsport των 300 ίππων 

Η γερμανική φίρμα δηλώνει ότι το VW Golf με κινητήρα φυσικού αερίου καταναλώνει οριακά πάνω από 4kg/100 χλμ. (WLTP) και οι εκπομπές ρύπων κυμαίνονται στο εύρος 111-117 γραμ./χλμ.

Πέρα από την 5θυρη έκδοση του VW Golf, μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου ο κινητήρας 1.5 TGI θα είναι διαθέσιμος και για την έκδοση Variant.