Ένα λάθος ήταν αρκετό… (+video)

Δυστυχώς οι συνθήκες στους δρόμους κάποιες φορές είναι τέτοιες που δεν επιτρέπουν το παραμικρό λάθος. Δείτε το video και θα καταλάβετε

Βρείτε μας στο

Πολλά μπορούμε να γράψουμε για το συγκεκριμένο ατύχημα, στο οποίο ευτυχώς υπήρξαν μόνο υλικές ζημιές. Και αυτό γιατί δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι ακριβώς συνέβη και είχαμε αυτή την κατάληξη.

Δείτε επίσης: Τεχνολογία που θα αποτρέπει τα τροχαία ατυχήματα εξελίσσει η Ford

Υπερβολική ταχύτητα, φθαρμένα ελαστικά, ολισθηρό οδόστρωμα και κακή σήμανση; Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι ακριβώς συμβαίνει, παρά μόνο από τους ειδικούς που θα μελετήσουν το ατύχημα και θα βγάλουν το πόρισμά τους. Εγώ πάντως, παρατηρώντας προσεκτικά το video βλέπω μια μικρή, απότομη τιμονιά του οδηγού προς τα αριστερά (ίσως ήθελε να αλλάξει λωρίδα…) η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να αποσταθεροποιηθεί το πίσω μέρος του αυτοκινήτου και να χάσει τον έλεγχό του.

Το υλικό που βλέπουμε στο video έχει καταγραφεί από κάμερα ελέγχου κυκλοφορίας σε αυτοκινητόδρομο στο Katowice της Πολωνίας και όπως αναφέρουν τα Πολωνικά μέσα ενημέρωσης το συγκεκριμένο σημείο είναι παγίδα όταν το οδόστρωμα είναι βρεγμένο. Και αυτό γιατί η στροφή είναι διαρκής και τα αυτοκίνητα έρχονται με αρκετά χιλιόμετρα/ώρα. Έτσι, οι οδηγοί την… πατάνε και χάνουν τον έλεγχο. Ίσως λοιπόν οι αρχές θα πρέπει να μελετήσουν την τοποθέτηση νέας σήμανσης, με μειωμένη ταχύτητα για να αποφευχθούν τέτοια ατυχήματα στο μέλλον.

Δείτε πιο κάτω το video και να θυμόσαστε και εσείς πως όταν βρέχει καλό είναι να ελαττώνουμε την ταχύτητά μας και να την προσαρμόζουμε στις εκάστοτε συνθήκες. Και φυσικά να έχουμε ελαστικά πληρούν τις προδιαγραφές ασφάλειας και δεν είναι φθαρμένα.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr