Ένα Suzuki Jimny για εξερεύνηση…θαλασσών (+video)

«Off road animal» αποκαλούσαν το Suzuki Jimny κατά την παρουσίασή του. Η εταιρεία Dutton εξέλαβε τη φράση λίγο διαφορετικά όμως, δείτε γιατί...

Βρείτε μας στο

Για πολλούς το Suzuki Jimny είναι ο καλύτερος σύμμαχος για την εξερεύνηση ορεινών περιοχών. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, ο οδηγός μπορεί να ανακαλύψει μαγικές θάλασσες και ακτές. Καλά καταλάβατε, το εικονιζόμενο αυτοκίνητο κινείται και μέσα στο νερό.

Υπεύθυνη για το συγκεκριμένο δημιούργημα είναι η εταιρεία Dutton και όλα ξεκίνησαν με ένα Suzuki Jimny ως βάση. Εννοείται πως αφαιρέθηκε όλο το εξωτερικό αμάξωμα και τη θέση του πήραν κομμάτια κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ατσάλι. Έτσι δεν εμφανίζεται σκουριά στο αμάξωμα. Βέβαια, στο εσωτερικό, πέρα από την τοποθέτηση επιπλέον χειριστηρίων, όλα τα εξαρτήματα προέρχονται από το ιαπωνικό αυτοκίνητο.

Διαβάστε επίσης: Το Suzuki Jimny έγινε το απόλυτο όχημα επιβίωσης (+video)

Εκτός από τον κλασσικό κινητήρα εσωτερική καύσης για κίνηση σε στεριά, έχει τοποθετηθεί ακόμα ένας τύπου τζετ. Μόλις το αυτοκίνητο μπει στο νερό, επιλέγεται η νεκρά στο κιβώτιο και ο χειριστής θέτει το άλλο μοτέρ σε λειτουργία. Το τιμόνι παραμένει λειτουργικό ακόμα και μέσα στο νερό. Η αξιοπιστία της κατασκευής είναι αδιαπραγμάτευτη, με τον δημιουργό να αναφέρει ότι έχει διανύσει δύο φορές το κανάλι που ενώνει Αγγλία και Γαλλία.

Το κόστος αυτής της, αν μη τι άλλο, ξεχωριστής κατασκευής ξεπερνά οριακά τις 24.000 ευρώ. Βέβαια, αν έχετε ήδη ένα Suzuki Jimny, με 13.000 ευρώ μπορείτε να αγοράσετε το κιτ μετατροπής. Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στην επίσημη ιστοσελίδα της βρετανικής εταιρείας.