Fernando Alonso: Σε πυρετό προετοιμασίας για το Dakar (+video)

Για μια νέα πρόκληση ετοιμάζεται τον τελευταίο καιρό ο Fernando Alonso, ο οποίος κάνει εκτενείς δοκιμές ενόψει του Dakar, με την ομάδα rally raid της Toyota

Βρείτε μας στο

Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής F1 και νικητής στις 24 Ώρες του Le Mans, Fernando Alonso, δε σταματά την αναζήτηση αγωνιστικών προκλήσεων. Έχοντας ήδη αγωνιστεί στο Indy 500, ο 38χρονος οδηγός ετοιμάζεται για ακόμη πιο… hardcore καταστάσεις. Σε αυτό το πλαίσιο και με βάση τη συνεργασία του με την Toyota για τους αγώνες αντοχής, ετοιμάζεται να λάβει μέρος στο επερχόμενο Dakar.

Ο Alonso και η Toyota δεν έχουν δηλώσει επίσημα πως ο Ισπανός θα λάβει μέρος στο Dakar του 2020, το οποίο υπενθυμίζουμε πως μετακομίζει από τη Λατινική Αμερική, στη Σαουδική Αραβία. Ωστόσο, οι εκτενείς δοκιμές που πραγματοποιούνται, δείχνουν πως η συνεργασία κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Fernando Alonso πήρε μια πρώτη γεύση από το Toyota Hilux τον περασμένο Μάρτιο στην Αφρική, με τη βοήθεια του εργοστασιακού οδηγού της ομάδας, Giniel De Villiers. Μετά από περίπου 1000 χιλιόμετρα στην Αφρική, ο Alonso βρέθηκε στην Πολωνία για ακόμη πιο εντατικές δοκιμές, συμπληρώνοντας αυτή τη φορά, 700 χιλιόμετρα.

Πριν από λίγες ημέρες, η “εκπαίδευση” του Fernando Alonso πέρασε στο επόμενο στάδιο. Ο Ισπανός βρέθηκε στη Νότιο Αφρική, όπου πραγματοποιήθηκε ο 5ος γύρος του τοπικού θεσμού Cross Country, Lichtenburg 400. Η συμμετοχή του ήταν εκτός συναγωνισμού, έχοντας ως στόχο την εξοικείωση του Alonso με τη διαδικασία ενός αγώνα. Μάλιστα, δίπλα του βρέθηκε για πρώτη φορά ως συνοδηγός, ο διευθυντής του Dakar και 5 φορές νικητής του αγώνα στις μοτοσικλέτες, Marc Coma.

Η συμμετοχή των Alonso-Coma στο Lichtenbburg 400 είχε αρκετές, όπως αναμενόταν, δυσκολίες. Το πλήρωμα ξεκίνησε τον αγώνα από την τρίτη θέση, μετά την κατατακτήρια διαδρομή. Στο 27ο χιλιόμετρo της πρώτης ημέρας, είχαν ένα μικρό τουμπάρισμα που τους κόστισε ένα σπασμένο παρμπρίζ και χαμένο χρόνο. Παρά τη μειωμένη ορατότητα, συνέχισαν σημειώνοντας καλούς χρόνους σε επιμέρους split. Μετά το service, σε συνεργασία με την οργάνωση, αποφασίστηκε το πλήρωμα να ξεκινήσει πρώτο -αφού άλλωστε συμμετείχε εκτός συναγωνισμού- ώστε να έχει την καλύτερη δυνατή ορατότητα. Όμως, 5 χιλιόμετρα μετά την εκκίνηση του δεύτερου σκέλους, η σύγκρουση με ένα πουλί οδήγησε σε δεύτερο σπασμένο παρμπρίζ. Εντέλει, σε επίπεδο χρόνων κατατάχθηκαν στη 16η θέση.

Επόμενη στάση στο πρόγραμμα προπόνησης του Alonso, θα είναι το Ράλι Μαρόκου, στις 3-9 Οκτωβρίου. Ο συγκεκριμένος αγώνας, θεωρείται ευρέως ως η πρόβα τζενεράλε ενόψει του Ντακάρ και εκτείνεται σε 2500 χιλιόμετρα, εκ των οποίων τα 1868 αφορούν ειδικές διαδρομές. Ο εν λόγω αγώνας έχει μεγάλη σημασία για την πρόοδο του Fernando Alonso, καθώς ο 2 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της F1 ετοιμάζεται για το πιο απαιτητικό εγχείρημα της καριέρας του. Ο λόγος είναι πως αλλάζει είδος αγώνων, επιφάνεια οδοστρώματος και όλα αυτά, ξεκινώντας από τον δυσκολότερο αγώνα του είδους.

Λέτε ο Alonso να καταφέρει να γίνει ο πρώτος πρώην πιλότος F1 που ανεβαίνει στο βάθρο του Dakar; Δύσκολο, αλλά ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι με έναν οδηγό της νοοτροπίας και του ταλέντου που έχει ο Ισπανός…

Δείτε ένα video από το shakedown των Fernando Alonso-Marc Coma

mm
Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλοσοφία και Ιστορία Επιστημών στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έκανε μεταπτυχιακό στην "Ιστορία και Φιλοσοφία Επιστημών και Τεχνολογίας" (Πανεπιστήμιο Αθηνών και Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο) και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με MA στις Ευρωπαϊκές Σπουδές Κοινωνίας, Επιστήμης και Τεχνολογίας (ESST). Από το 2004, έχει συνεργαστεί με περιοδικά και ιστοσελίδες αυτοκινήτου ως συντάκτης, ενώ ήταν μέλος του Γραφείου Τύπου του Ράλι Ακρόπολις από το 2004 έως το 2017. Εντάχθηκε στη δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής και του TractioN Magazine το 2013.

E-mail: ndouzinas@traction.gr