Ford: Έτσι χτίζει ένα καλύτερο μέλλον για τον πλανήτη

Δείτε πως οραματίζεται ένα καλύτερο μέλλον για τον πλανήτη μας η Ford αλλά και με ποιον τρόπο θα το πετύχει, από τη μεριά της.

Βρείτε μας στο

Θέλοντας να συμβάλλει στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου για τις μελλοντικές γενιές, η Ford ανακοίνωσε σημαντικούς στόχους στην “περίληψη της ενιαίας έκθεσης βιωσιμότητας / οικονομικής αναφοράς 2021” (Integrated Sustainability & Financial Report), καθώς και ορόσημα που θα βοηθήσουν την εταιρεία να πετύχει το στόχο του ουδέτερου ισοζυγίου άνθρακα μέχρι το 2050.

Συμπλέοντας με την πρωτοβουλία Science Based Targets (SBTi), η Ford έχει θέσει ενδιάμεσους στόχους εκπομπών ρύπων που ευθυγραμμίζονται με εκείνους τους οποίους οι επιστήμονες του κλίματος θεωρούν απαραίτητους για την επίτευξη των στόχων της Συμφωνίας του Παρισιού. Οι στόχοι του 2035 περιλαμβάνουν τη μείωση των απόλυτων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τις παγκόσμιες δραστηριότητες της εταιρείας κατά 76% και από τα νέα αυτοκίνητα που πωλούνται κατά 50% ανά χιλιόμετρο.

Κλειδί για τη μείωση των ρύπων είναι η ανάπτυξη των εξηλεκτρισμένων οχημάτων. Η στρατηγική της Ford για την Ευρώπη είναι η πλήρης μετάβαση στον εξηλεκτρισμό, με τα επιβατικά οχήματά της να είναι πλήρως ηλεκτρικά μέχρι το 2030. Για τα επαγγελματικά οχήματα, η προϊοντική γκάμα της Ford στην Ευρώπη θα μπορεί να εκπέμπει μηδενικούς ρύπους με αμιγώς ηλεκτρικές ή plug-in υβριδικές εκδόσεις, ήδη από το 2024.

Στο πλαίσιο της μετάβασης στην ηλεκτρική εποχή, η εταιρεία επενδύει 1 δις δολάρια για το μετασχηματισμό του κέντρου συναρμολόγησης οχημάτων στην Κολωνία σε κέντρο για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων – πρόκειται για την πρώτη εγκατάσταση του είδους για τη Ford στην Ευρώπη. Επίσης, η επόμενη γενιά τις οικογένειας Ford Transit Custom θα περιλαμβάνει αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που κατασκευάζονται από την Ford Otosan στην Τουρκία, προάγοντας περαιτέρω τη στρατηγική εξηλεκτρισμού της μάρκας και τον ηλεκτρικό ρόλο της στην Ευρωπαϊκή αγορά επαγγελματικών οχημάτων.

«Θα είμαστε από τους πρωτεργάτες στην επίτευξη της ουδετερότητας του άνθρακα επειδή αυτό είναι το σωστό για τους πελάτες, το πλανήτη και για τη Ford» δήλωσε ο Bob Holycross, chief environment & sustainability & safety officer, Ford Motor Company. «Το 95% των εκπομπών του άνθρακα σήμερα προέρχεται από τα οχήματα, τις δραστηριότητες και τους προμηθευτές μας, και αντιμετωπίζουμε και τους τρεις τομείς με τη δέουσα σοβαρότητα αλλά και με αισιοδοξία.»

Ο στόχος της εταιρείας για την κλιματική ουδετερότητα μέχρι το 2050 είναι ευθυγραμμισμένος με τη Συμφωνία του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή, στην οποία οι ΗΠΑ δεσμεύτηκαν εκ νέου και την οποία η Ford υποστηρίζει πλήρως από την πλευρά της.

Η μετάβαση σε μία ενιαία έκθεση (Integrated Report) για πρώτη φορά αυξάνει τη διαφάνεια και προσφέρει μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την επιτυχία της εταιρείας.

Εξηλεκτρίζοντας το μέλλον
Η Ford εστιάζει στην επένδυση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, στα αυτόνομα οχήματα και στις διασυνδεμένες λύσεις. Πρόσφατα μάλιστα, η εταιρεία διπλασίασε την επένδυση στα ηλεκτρικά οχήματα στα 22 δις δολάρια μέχρι το 2026 καθώς συνεχίζει τον εξηλεκτρισμό μερικών από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της – μεταξύ των οποίων η πολυαναμενόμενη Mustang Mach-E, η οποία κυκλοφόρησε στη Β. Αμερική στα τέλη του 2020, με την Ευρώπη να ακολουθεί στις αρχές του 2021, ενώ στην Κίνα θα φτάσει αργότερα μέσα στη χρονιά.

Πλέον της επένδυσης ύψους 1 δις δολαρίων στο μετασχηματισμό του εργοστασίου συναρμολόγησης της εταιρείας στην Κολωνία σε κέντρο για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, έχει ήδη ξεκινήσει η ανέγερση του νέου Rouge Electric Vehicle Center στο  Dearborn (ΗΠΑ), όπου θα κατασκευάζεται το πλήρως ηλεκτρικό F-150 pick-up. Οι επενδύσεις αυτές – μαζί με μία ακόμα ύψους 1 δις δολαρίων που ανακοινώθηκε το Φεβρουάριο για το μετασχηματισμό των δραστηριοτήτων στην Πραιτόρια, Ν. Αφρική – θα βοηθήσουν περαιτέρω στη μείωση του συνολικού ανθρακικού αποτυπώματος της Ford.

«Η Ford παραμένει δεσμευμένη στην επιτάχυνση της μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση και στην επίτευξη της ανθρακικής ουδετερότητας» δήλωσε ο Stuart Southgate, director, Sustainability, Environmental & Safety Engineering, Ford Ευρώπης. «Οι τελευταίοι δώδεκα μήνες έχουν αναδείξει περαιτέρω πόσο σημαντικό είναι να φροντίζουμε τον κόσμο μας και ο ένας τον άλλον. Δεν είναι εποχή για να χαλαρώσουμε. Είναι εποχή για δράση. Χτίζουμε το μέλλον τώρα, δημιουργώντας έναν καλύτερο κόσμο για όλους.»

ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr