Ford και Bang & Olufsen φέρνουν τον ήχο στα μέτρα σας

Η Ford, σε συνεργασία με την Bang & Olufsen, παρουσιάζει τη λειτουργία Beosonic, που δίνει σε οδηγό και επιβάτες ακριβή έλεγχο του ήχου με ένα μόλις άγγιγμα.

Βρείτε μας στο

Η έλευση των υπηρεσιών streaming, των ακουστικών βιβλίων (audiobooks), του ψηφιακού ραδιοφώνου (digital radio) και των podcasts αύξησε κατακόρυφα τις επιλογές των οδηγών σε επιλογές ψυχαγωγίας και μουσικής. Όμως, ενώ υπήρχε η δυνατότητα ρυθμίσεων για τη βελτιστοποίηση του ήχου για διαφορετικά είδη μουσικής και πηγών, η διαδικασία δεν ήταν πάντα τόσο απλή, κυρίως εν κινήσει. Τώρα, η Ford μας παρουσιάζει για τα αυτοκίνητα της τη νέα λειτουργία Beosonic των ηχοσυστημάτων Bang & Olufsen (B&O) που επιτρέπει στους οδηγούς και τους επιβάτες να ρυθμίζουν τον ήχο σύμφωνα με τις επιθυμίες τους, με ένα άγγιγμα.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Ford Kuga 1.5 EcoBlue diesel 120 PS 8 AT

Οι χρήστες απλά επιλέγουν από τις ισοσταθμίσεις “Bright“, “Energetic“, “Relaxed” και “Warm” ή μία ρύθμιση που αποτελεί ένα συνδυασμό στοιχείων άνω του ενός. Επίσης, υπάρχουν πέντε προκαθορισμένες ρυθμίσεις: “Custom“, “Lounge“, “Neutral“, “Party” και “Podcast“.

“Τώρα, με το Beosonic, οι ρυθμίσεις του ήχου γίνονται πιο διαισθητικές, αναβαθμίζοντας το επίπεδο άνεσης και απόλαυσης του ταξιδιού”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Jan Schroll, connectivity manager, Ford Ευρώπης.

Η λειτουργία Bang & Olufsen Beosonic είναι σχεδιασμένη ώστε οι οδηγοί να μπορούν να βρίσκουν εύκολα την ισοστάθμιση ήχου (equaliser) που επιθυμούν, είτε ανάλογα με τη διάθεσή τους ή σε οποιαδήποτε ενδιάμεση παραλλαγή:

Bright: πιο ανάλαφρος και ευδιάκριτος ήχος, πιο μαλακά μπάσα
Energetic: επικέντρωση στο ρυθμό και τα μπάσα, μεγαλύτερο κοντράστ στα φωνητικά
Relaxed: λιγότερα πρίμα και μπάσα, ιδανική ρύθμιση για μουσική υπόκρουση
Warm: κάνει την ηχητική εμπειρία πιο αισθαντική και οικεία

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Ford Focus Active X 1.0 Ecoboost mHEV 155 PS

Το “Custom” επιστρέφει στην προηγούμενη εξατομικευμένη ρύθμιση του χρήστη, ενώ το “Neutral” επαναφέρει τις ρυθμίσεις στον ήχο αναφοράς της B&O. Το διπλό πάτημα στη λευκή επισήμανση ενεργοποιεί το surround sound mode. Επίσης, οι τελευταίες ρυθμίσεις αποθηκεύονται όταν σβήνετε τον κινητήρα, ακόμα και αν η μπαταρία είναι αποσυνδεδεμένη.

Ο απόλυτος ηχητικός έλεγχος
Για να ρυθμίσουν, δοκιμάσουν και τελειοποιήσουν τον ισοσταθμιστή Beosonic, οι μηχανικοί ακουστικής της Harman χρησιμοποίησαν μία ετερόκλητη playlist 25 τραγουδιών, προκειμένου να αξιολογήσουν και να προσδιορίσουν τα χαρακτηριστικά για τα τέσσερα sound moods. Η διαδικασία ρύθμισης (tuning) εμπεριείχε την ακρόαση αυτών των 25 τραγουδιών σε στατικές και σε συνθήκες δυναμικής οδήγησης, χρησιμοποιώντας τα έμπειρα αυτιά των μηχανικών ακουστικής και προηγμένα όργανα μέτρησης και μικρόφωνα.

“Η Ford και η B&O μοιράζονται τις ίδιες αξίες για την ηχητική και σχεδιαστική αριστεία. Είμαστε πολύ περήφανοι που η εμπειρία με ένα άγγιγμα B&O Beosonic βρίσκει τώρα εφαρμογή σε ένα ηχοσύστημα αυτοκινήτου για πρώτη φορά στη Ford με μία διαισθητική διεπαφή, που επιτρέπει την εύκολη διαχείριση για συναρπαστικές ηχητικές εμπειρίες” δήλωσε ο Greg Sikora, director, Acoustic Systems Engineering, της Harman.

Τα B&O Sound Systems που διατίθενται για την οικογένεια οχημάτων Ford είναι μοναδικά σχεδιασμένα και ρυθμισμένα για κάθε μοντέλο. Το Beosonic είναι προ-εγκατεστημένο σε επιλεγμένες εκδόσεις των EcoSport, Fiesta, Focus, Kuga και Puma με ηχοσυστήματα B&O.

Μπορείτε και εσείς να βιώσετε online την εμπειρία που προσfέρει το Beosonic κάνοντας κλικ εδώ.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr