Νέα Ford Tourneo & Transit Connect Active, έτοιμα για “περιπέτεια” (+videos)

Δύο νέες εκδόσεις Active για τα Tourneo και Transit Connect παρουσίασε η Ford για εκείνους που έχουν βλέψεις για διαδρομές... εκτός της πεπατημένης.

Βρείτε μας στο

Όπως υποδηλώνει το όνομα τους, οι νέες εκδόσεις Active για τα Ford Tourneo και Transit Connect απευθύνονται σε επαγγελματίες ή ιδιώτες που λόγω εργασίας ή lifystyle ακολουθούν έναν πιο “δραστήριο” τρόπο ζωής και παρουσιάζονται αναβαθμισμένα σε εμφάνιση, τεχνικές προδιαγραφές και εξοπλισμό. Στόχος των αναβαθμίσεων να υποστηρίξουν τον οδηγό και επιβαίνοντες στις εξορμήσεις τους στην ύπαιθρο, διατηρώντας όμως όλα τα χαρακτηριστικά άνεσης και ασφάλειας των βασικών εκδόσεων.

Η νέα επιβατική έκδοση Tourneo Connect Active και το βαν Transit Connect Active θα είναι σύντομα διαθέσιμα για παραγγελία με τις πρώτες παραδόσεις να πραγματοποιούνται προς τα τέλη της χρονιάς. Ας τα γνωρίζουμε λίγο καλύτερα.

Με σκληροτράχηλο εξωτερικό στυλ, εμπνευσμένο από SUV μοντέλα, προαιρετικό μηχανικό μπλοκέ διαφορικό (mLSD) για βελτιωμένη ελκτική πρόσφυση και αυξημένη απόσταση από το έδαφος, τα νέα μοντέλα Active προσφέρουν ευέλικτη και έξυπνη διάταξη χώρων για επαγγελματίες ή ιδιώτες πελάτες των οποίων οι δραστηριότητες απαιτούν κίνηση σε εκτός δρόμου διαδρομές.

Εκτός από τις βελτιώσεις που τονώνουν το αίσθημα αυτοπεποίθησης σε πιο απαιτητικό τερέν, οι νέες εκδόσεις Active προσφέρουν επίσης χαρακτηριστικές επενδύσεις εσωτερικού και προηγμένες τεχνολογίες άνεσης και υποστήριξης του οδηγού διατηρώντας παράλληλα την πρακτικότητα και την ευελιξία που αποτελούν σήμα κατατεθέν της σειράς Connect.

Διαθέσιμο σε πενταθέσιες και επταθέσιες εκδόσεις, το ευρύχωρο Tourneo Connect Active μπορεί να μεταφέρει επιβάτες και όλο τον σπορ εξοπλισμό τους με στυλ και άνεση, για αποδράσεις στην ύπαιθρο ή για πιο μακρινά ταξίδια με τους φίλους ή την οικογένεια. Για επαγγελματική ή και για προσωπική χρήση, το Transit Connect Active αποπνέει κομψότητα και στυλ που προσδίδουν κύρος στον επαγγελματία, ενώ παράλληλα διαθέτει την απαραίτητη ευελιξία για τις εκδρομές του Σαββατοκύριακου.

Τα Tourneo Connect Active και Transit Connect Active έρχονται να πλαισιώσουν το οκταθέσιο Tourneo Custom Active και το βαν Transit Custom Active που λανσαρίστηκαν πρόσφατα, τα οποία ομοίως διαθέτουν στυλ εμπνευσμένο από SUV μοντέλα, ευέλικτο εσωτερικό και προαιρετικό μηχανικό μπλοκέ διαφορικό (mLSD). Να σημειωθεί επίσης ότι η Ford προσφέρει στην Ευρώπη εκδόσεις Active και για τα δημοφιλή επιβατικά μοντέλα Focus και Fiesta.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Ford Focus Wagon Active 1.5L EcoBoost 150PS

Βελτιώσεις στο σύστημα μετάδοσης αυξάνουν τις ικανότητες
Τόσο το Tourneo Connect Active όσο και το Transit Connect Active μπορούν να παραγγελθούν με μηχανικό μπλοκέ διαφορικό mLSD που έχει ήδη λανσαριστεί για τα μεγαλύτερα μοντέλα Active. Η συγκεκριμένη λύση έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Quaife με σκοπό τη βελτίωση της ελκτικής πρόσφυσης.

Το mLSD – σε εδάφη με χαμηλό συντελεστή τριβής – μεταφέρει αυτόματα τη ροπή του κινητήρα στον τροχό με την καλύτερη ελκτική πρόσφυση επιτρέποντας στον οδηγό να κινείται με άνεση σε βρεγμένες, ολισθηρές και δύσκολες επιφάνειες όπως χωματόδρομοι, κακοτράχαλες διαδρομές, χορτάρι, χιόνι ή πάγος.

Οι μηχανικοί της Ford ανάπτυξαν επίσης ένα ειδικά εξελιγμένο Traction Control προσαρμοσμένο στα χαρακτηριστικά του μπλοκέ διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης. Για βελτίωση της ελκτικής πρόσφυσης και της οδικής συμπεριφοράς, παρόμοιο διαφορικό έχει χρησιμοποιηθεί σε μοντέλα της Ford Performance όπως τα Focus RS, Fiesta ST και Focus ST.

Τα Tourneo Connect Active και Transit Connect Active χαρακτηρίζονται από την αυξημένη απόσταση από το έδαφος, κατά 24 χλστ. μπροστά και κατά 9 χλστ. πίσω, ώστε να περνούν πιο άνετα πάνω από σαμαράκια, αυλάκια και κακοτράχαλους δρόμους. Το αυξημένο ύψος προσφέρει επίσης μία ψηλότερη θέση οδήγησης για καλύτερη εποπτεία του δρόμου, στην πόλη, στον αυτοκινητόδρομο, αλλά και κατά την οδήγηση εκτός δρόμου.

Για τη μεταφορά μεγαλύτερων σε μέγεθος αντικειμένων και εξοπλισμού τα νέα Tourneo Connect Active και Transit Connect Active διαθέτουν ράγες οροφής στο στάνταρ εξοπλισμό τους όπως και οι προστατευτικές ποδιές κάτω από το αμάξωμα.

Οι αποκλειστικής σχεδίασης ζάντες αλουμινίου Active των 17 ιντσών και η χαρακτηριστική μάσκα Active αποτελεί στοιχείο ταυτότητας των δύο μοντέλων. Η χρηστικότητα αναβαθμίζεται με πρόσθετες επενδύσεις στις πλευρικές επιφάνειες του αμαξώματος, στα καλύμματα των καθρεπτών, στα τόξα των θόλων των τροχών και στον πίσω προφυλακτήρα, που προστατεύουν τις βαμμένες επιφάνειες από γρατσουνιές όταν το όχημα περνά από θάμνους ή κατά τη διαδικασία φόρτωσης εργαλείων ή εξοπλισμού.

Ένα φαρδύ αυτοκόλλητο Active και συμπληρωματικά σήματα Active αναδεικνύουν τα εμπρός φτερά, ενώ δύο νέα, εντυπωσιακά χρώματα – Sedona Orange και Solar Silver – ολοκληρώνουν την ξεχωριστή εμφάνιση των εκδόσεων.

Οι επιλεκτικές αναβαθμίσεις της Ford στο εσωτερικό βελτιώνουν την άνεση και την πρακτικότητα της σειράς Active, με αποκλειστικά μοτίβα επενδύσεων καθισμάτων και ραφών, λεπτομέρειες σε μπλε απόχρωση που δημιουργούν αντίθεση και λογότυπα Active.

Οι μεταλλικές πλάκες στα μαρσπιέ των εμπρός θυρών φέρουν ανάγλυφο λογότυπο Active και προστατεύουν τις βαμμένες επιφάνειες από γρατσουνιές που μπορεί να προκαλέσουν τα παπούτσια ή ο εξοπλισμός κατά την είσοδο, έξοδο ή τη φόρτωση.

Διαβάστε επίσης – Ford Transit: Νέες σκληροτράχηλες εκδόσεις Trail & Active

Το ευρύχωρο και ευέλικτο εσωτερικό του Tourneo Connect Active είναι σχεδιασμένο ώστε να προσαρμόζεται εξυπηρετώντας τις εκάστοτε ανάγκες μεταφοράς επιβατών και εξοπλισμού. Το πενταθέσιο Tourneo Connect Active διαθέτει στη δεύτερη σειρά καθισμάτων ένα διαιρούμενο σε αναλογία 60/40 πάγκο που αναδιπλώνεται πλήρως προσφέροντας εύκολη φόρτωση εξοπλισμού και χώρο αποσκευών με μεγαλύτερη χωρητικότητα. Το μακρύτερο Tourneo Grand Connect Active προσθέτει δύο ακόμα καθίσματα, σε μία τρίτη σειρά, που αναδιπλώνονται πλήρως στο πάτωμα όταν δεν χρησιμοποιούνται.

Οι βελτιώσεις της σειράς Active δεν έχουν καμία αρνητική επίπτωση στο χώρο αποσκευών του Transit Connect. Η χωρητικότητά του παραμένει στα 2,9 ή 3,6 κυβικά μέτρα ανάλογα με το μεταξόνιο, ενώ το ωφέλιμο φορτίο φτάνει τα 982 κιλά.

Όλα τα νέα μοντέλα Tourneo Connect Active και Transit Connect Active αντλούν ισχύ από τον 1,5 λίτρων EcoBlue ντίζελ κινητήρα της Ford. Με ισχύ 100 ή 120 ίππων, ο κινητήρας συνδυάζεται με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ή με χειροκίνητο έξι σχέσεων. Το μπλοκέ διαφορικό mLSD διατίθεται με τα μοντέλα Tourneo και Transit Connect προαιρετικά στην έκδοση με τον κινητήρα των 120 ίππων.

Τα μοντέλα Active απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα όλων των προηγμένων συστημάτων ασφάλειας και υποστήριξης του οδηγού που προσφέρει η Ford για την υπόλοιπη οικογένεια των μοντέλων Connect. Ξεχωρίζουν το σύστημα Intelligent Speed Limiter που περιορίζει τη μέγιστη ταχύτητα σύμφωνα με τις ενδείξεις των πινακίδων, τα Pre-Collision Assist με Active Braking, το σύστημα ευστάθειας Side Wind, καθώς και το ενεργό σύστημα υποβοήθησης πάρκινγκ Active Park Assist.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr