Genesis X Concept: Ηλεκτρικό grand tourer “παραδοσιακών” αξιών (+video)

Με ένα διαχρονικό σχέδιο το Genesis X Concept αποκαλύφθηκε για να μας δείξει το σχεδιαστικό μέλλον της κορεάτικης εταιρίας.

Βρείτε μας στο
Genesis X Concept 2021

Το Genesis X Concept αποτελεί την τελευταία ερμηνεία της σχεδιαστικής φιλοσοφίας της κορεάτικης εταιρίας, η οποία αναμένεται να επηρεάσει και τα μελλοντικά της μοντέλα παραγωγής. Σύμφωνα με την εταιρία στο κομμάτι του design έγινε μια προσπάθεια μεγιστοποίησης των “Δύο Γραμμών”, όπως αποκαλούν οι Κορεάτες αυτή τη χαρακτηριστική τους σχεδιαστική υπογραφή κάτι που γίνεται εύκολα αντιληπτό στο αμάξωμα με την επίσης χαρακτηριστική γρίλια της εταιρίας στο εμπρός μέρος.

Διαβάστε επίσης: Kia EV6. Το πρώτο ηλεκτρικό crossover της Kia, έως 585 ίππους

Τα διπλά στενά φωτιστικά σώματα του X Concept εκτείνονται σαν φωτεινές γραμμές σε όλο το μήκος των εμπρός φτερών του GT της Genesis και συνεχίζονται νοητά έως τα πίσω φωτιστικά σώματα που “ακολουθούν” στο ίδιο μοτίβο με μια μικρή “στάση” στα μικρά πίσω φινιστρίνια. Μπροστά μας έχουμε ένα διαχρονικό GT coupe που συνδυάζει το κομψό με το δυναμικό σε τέτοιο βαθμό που θα μπορούσε να έχει παρουσιαστεί και αρκετά νωρίτερα, ακόμη και ως μοντέλο με μοτέρ εσωτερικής καύσης. Ποτέ όμως δεν είναι αργά!

Η 2+2 καμπίνα του coupe της Genesis φέρει ένα από τα πλέον οδηγοκεντρικά ταμπλό που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, το οποίο κυριολεκτικά αγκαλιάζει αυτόν που κάθεται πίσω από το τιμόνι του X, όπως σε σαφώς πιο σπορ αυτοκίνητα. Μέχρι και τα καθίσματα έχουν διαφορετικό χρώμα με εκείνο του οδηγού να είναι ασορτί με την επένδυση του ταμπλό και της κεντρικής κονσόλας που το περιβάλλει.

Το ταμπλό χαρακτηρίζεται από καθαρές γραμμές και δύο μεγάλες οθόνες, μία για τα μάτια του οδηγού και άλλη μία στην κεντρική κονσόλα για τον χειρισμό του multimedia συστήματος και του κλιματισμού. Αεραγωγούς μην ψάξετε να βρείτε καθώς η Genesis τους έχει κρύψει καλά με την κύρια έξοδο του αέρα προς την καμπίνα να πραγματοποιείται περιμετρικά του ταμπλό.

Διαβάστε επίσης: Hyundai Santa Cruz pick up: Τα πρώτα επίσημα σκίτσα

Οι επενδύσεις των καθισμάτων είναι δερμάτινες με το δέρμα για το κεντρικό κομμάτι να είναι πλεχτό και να προέρχεται από δερμάτινα τμήματα που συνήθως πηγαίνουν στον κάλαθο των αχρήστων. Βιώσιμη πολυτέλεια την αποκαλεί η Genesis και εμείς δεν μπορούμε να διαφωνήσουμε με αυτό.

Η κορεάτικη εταιρία δεν κάνει λόγο σε αυτή τη χρονική στιγμή για μοντέλο παραγωγής, ούτε ανακοινώνει τεχνικά χαρακτηριστικά, οπότε μένει να δούμε πώς αυτό το concept θα επηρεάσει τα μελλοντικά της μοντέλα.

Γνωρίστε καλύτερα το Genesis X Concept στο διαδραστικό site που ετοίμασε η εταιρία γι’ αυτό και πείτε μας πώς σας φαίνεται.

mm
Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης Ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005 μπαίνοντας στο χώρο παράλληλα με τις σπουδές του και έπειτα από μια τριετία στο εξωτερικό, στη λατρεμένη του Σκωτία. Ξεκίνησε την καριέρα του σε καθημερινή οικονομική εφημερίδα αλλά το πάθος του για το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα τον οδήγησε γρήγορα στο σωστό δρόμο. Στο πνεύμα των καιρών, είναι από τους λίγους "υβριδικούς" δημοσιογράφους που αρθρογραφούν και τρέφουν τα ίδια τρυφερά αισθήματα για τους τέσσερις και δύο τροχούς. Έχει εργαστεί στα δημοφιλέστερα περιοδικά και sites μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου φτάνοντας στην θέση και του διευθυντή σύνταξης. Απόφοιτος Επικοινωνίας του New York College και μέλος της Ε.Σ.Π.Η.Τ., με αγάπη για τη φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται! Στη δημοσιογραφική ομάδα του TractioN από το 2019.

E-mail: txidis@traction.gr