Γιατί αυτή η “Ferrari F40” κοστίζει όσο ένα αυτοκίνητο πόλης;

Οι γνήσιες Ferrari F40 πωλούνται συνήθως έναντι επταψήφιων ποσών. Αυτή εδώ ωστόσο κοστίζει όσο ένα αυτοκίνητο πόλης, το λόγο θα τον καταλάβετε...

Βρείτε μας στο

Η Ferrari F40 είναι το πιο θρυλικό αυτοκίνητο που βγήκε από το εργοστάσιο της ιταλικής φίρμας. Σήμερα, όσα από τα 1.311 αντίτυπα εξακολουθούν να υπάρχουν, αλλάζουν ιδιοκτήτες έναντι επταψήφιων ποσών. Γιατί όμως η τιμή της συγκεκριμένης είναι τόσο χαμηλή;

Δείτε επίσης: Ferrari F40: Να γιατί είναι ο απόλυτος θρύλος (+video)

Οι πιο εξοικειωμένοι με το σχήμα της έχετε καταλάβει ήδη το λόγο από την πρώτη φωτογραφία που είδατε. Αυτή δεν είναι μία πραγματική Ferrari F40, αλλά ρέπλικα που βασίζεται σε άλλο αυτοκίνητο. Κάτω από τα πάνελ του αμαξώματος που παραπέμπουν στην Ιταλίδα, βρίσκεται ένα Pontiac Fiero. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που δημιουργήθηκε από την General Motors και είναι κεντρομήχανο.

Στις πληροφορίες της αγγελίας που δημοσιεύθηκε πρόσφατα, είχε αναφερθεί ότι το αυτοκίνητο είχε διανύσει περίπου 180.000 χιλιόμετρα, μέχρι τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να το μετατρέψει. Εξοπλίζεται με έναν V6 κινητήρα χωρητικότητας 2,8 λίτρων και αποδίδει 140 ίππους.

Το κόστος αυτής της ρέπλικα ήταν περίπου 12.000 ευρώ, όταν πωλήθηκε από την εταιρεία NBSAuto με έδρα την Καλιφόρνια. Σίγουρα, η Ferrari F40 είναι όνειρο ζωής για τον καθένα. Αλλά όποιος σέβεται την ιστορία της δε θα μπορούσε να δημιουργήσει κάτι τέτοιο.