Η Citroen έφτιαξε το… UFO της αυτοκίνησης (+video)

Νέο πρωτότυπο παρουσίασε η Citroen, το οποίο είναι άκρως φουτουριστικό σχεδιαστικά και φορτωμένο με μπόλικη τεχνολογία από το μέλλον...

Βρείτε μας στο

Το νέο πρωτότυπο της Citroen έχει την ονομασία 19_19 και αποτελεί το δεύτερο πρωτότυπο δημιούργημα της μάρκας μετά το Ami One, με το οποίο ουσιαστικά προβάλει το όραμά της για το μέλλον της αυτοκίνησης.

Άκρως φουτουριστικό σε εμφάνιση, το Citroen 19_19 εκτίθεται για τα μάτια του κοινού στην έκθεση τεχνολογίας VivaTech στο Παρίσι και κάτω από το γκροτέσκο σχεδιαστικά αμάξωμά του έχει, να επιδείξει δύο ηλεκτρικά μοτέρ (ένα σε κάθε άξονα) που αποδίδουν συνδυαστικά 490 ίππους και χαρίζουν αυτονομία 800 χιλιομέτρων, τελική ταχύτητα 200 χλμ./ώρα και 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 5,0 δλ.

Όπως είναι φυσικό για ένα πρωτότυπο, ηλεκτρικό αυτοκίνητο που… οραματίζεται το μέλλον, το Citroen 19_19 μπορεί να κινηθεί και αυτόνομα, με την ίδια τη γαλλική μάρκα να το χαρακτηρίζει “το UFO της αυτοκίνησης”.. καθώς το παράξενο σχήμα του είναι εμπνευσμένο από την αεροναυπηγική.

Χαρακτηριστικότερα στοιχεία του, εκτός από τη σχεδίαση του αμαξώματος, είναι οι ζάντες 30 ιντσών αλλά και το εσωτερικό που όμοιό του δεν έχουμε ξαναδεί και αντλεί την έμπνευσή του από καθιστικό. Συγκεκριμένα, είναι γεμάτο χρώμα, απουσιάζουν τα κλασσικά χειριστήρια που συναντάμε στα σημερινά αυτοκίνητα, ενώ η θέση του συνοδηγού παραπέμπει σε… ξαπλώστρα.

Όπως και να έχει, επειδή τα λόγια δεν είναι ικανά να αποτυπώσουν την πραγματικότητα για ένα τέτοιο αυτοκίνητο, μπορείτε να δείτε το video που ακολουθεί, για να έχετε μία καλύτερη εικόνα από το Citroen 19_19 Concept.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr