Η Honda ετοιμάζει ηλεκτρικό μοντέλο

Η Honda ανακοίνωσε και επισήμως πως θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης ένα νέο, ηλεκτρικό πρωτότυπο μοντέλο.

Βρείτε μας στο

Την έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης επέλεξε η Honda προκειμένου να μας παρουσιάσει το νέο της ηλεκτρικό πρωτότυπο μοντέλο. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ιαπωνική μάρκα, με αυτό το μοντέλο, θα κάνει το επόμενο βήμα της προς τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της. Με τον τρόπο αυτό θέλει να καταφέρει έως το 2025 τα δύο τρίτα των ευρωπαϊκών πωλήσεών της να είναι ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα.

Το νέο μοντέλο της Honda έχει εξελιχθεί με έμφαση στη λειτουργικότητα και την πρακτικότητα, κάτι που αντανακλάται και στην αισθητική του. Όπως φαίνεται και σε αυτή την πρώτη εικόνα που δόθηκε στη δημοσιότητα, το εμπρός μέρος του που είναι και το μόνο που βλέπουμε είναι αρκετά απλοϊκό σε εμφάνιση, με στρογγυλά φώτα και το σήμα της μάρκας στο κέντρο. Ακριβώς από επάνω και κεντρικά στο καπό υπάρχει ένα μαύρο καπάκι (πιθανότατα υποδοχή για φόρτιση). Ακόμη ένα στοιχείο που είναι ορατό είναι η απουσία συμβατικών καθρεφτών, που έχουν αντικατασταθεί από κάμερες. Σε γενικές γραμμές φαίνεται πως η Honda θέλει να διατηρήσει μία συγκεκριμένη σχεδιαστική γλώσσα για τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της, καθώς το νέο της πρωτότυπο παραπέμπει στο Urban EV Concept που παρουσιάστηκε αρχικά στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2017, ενώ δεν έχει καμία σχέση με την εταιρική αισθητική των συμβατικών της μοντέλων.

Όσον αφορά τα σχέδια της μάρκας για την παραγωγή του αυτοκινήτου, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ίδια, η έκδοση μαζικής παραγωγής θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο έτος, χωρίς να μας δίνει περαιτέρω πληροφορίες.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr