Η Mercedes E-Class που ξεπερνά σε μήκος τα 5 μέτρα

Στα "κυβικά" της μεγαλύτερης S-Class κινείται αυτή η έκδοση και διατίθεται αποκλειστικά στην Κίνα. Ιδού η ανανεωμένη Mercedes E-Class με μακρύ μεταξόνιο...

Βρείτε μας στο

Πριν από λίγο καιρό, μας συστήθηκε η ανανεωμένη έκδοση της Mercedes E-Class. Διατίθεται σε αρκετά είδη αμαξώματος, πέρα από το κλασσικό sedan, όπως η coupe και η convertible. Υπάρχει ακόμα μία έκδοση, όμως, αποκλειστικά για την αγορά της Κίνας.

Mercedes C111: Η επαναστατική ιδέα με wankel κινητήρα (+video)

Πρόκειται για την Mercedes E-Class Long Wheelbase, δηλαδή την έκδοση με το αυξημένο μεταξόνιο. Παρουσιάστηκε στην έκθεση Auto Show του Πεκίνου και εισάγεται από την Beijing Benz Automotive. Αυτό σημαίνει ότι για την ώρα δε μπορεί να την παραγγείλει κάποιος που βρίσκεται εκτός Κίνας.

Παρόμοια έκδοση υπήρξε και στο προηγούμενο μοντέλο της E-Class, πριν γίνει η ανανέωση. Αυτή τη φορά, όμως, το μήκος της έκδοσης Long Wheelbase φτάνει τα 5,056 μέτρα. Την ίδια στιγμή, η απόσταση ανάμεσα στους δύο άξονες (μεταξόνιο) βρίσκεται στα 3,079 μέτρα, αριθμός που μεταφράζεται σε μία αύξηση κατά 140 χιλιοστά συγκριτικά με την “απλή” Mercedes E-Class.

Διαφορές ως προς τα μηχανικά μέρη δεν υπάρχουν και οι αλλαγές που εντοπίζονται, πέρα από τον αυξημένο χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών, είναι η προσθήκη μίας οθόνης αφής και θυρών USB για τους πίσω επιβάτες. Τέλος, αξίζει να τονίσουμε ότι αποκλειστικά για την αγορά της Κίνας εφαρμόζεται η ίδια πολιτική και στην μικρότερη C-Class, η οποία προσφέρεται επίσης με μακρύ μεταξόνιο.