Η πρώτη εταιρεία που παρήγαγε 1.000.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Αυτή είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που «έσπασε» το φράγμα των 1.000.000 ηλεκτρικών. Δείτε την ανάρτηση του Elon Musk γι΄αυτή την επιτυχία...

Βρείτε μας στο

Το εκατομμυριοστό αυτοκίνητο βγήκε από τη γραμμή παραγωγής της Tesla και η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει κάθε λόγο να το γιορτάζει. Ο κλήρος έπεσε σε ένα κόκκινο Model Y και ο διευθύνον σύμβουλος της εταιρείας δεν έχασε την ευκαιρία να συγχαρεί τους εργαζόμενους στη Καλιφόρνια.

Διαβάστε επίσης: ΤΕΟΚΑΡ – Βόλος: Όταν οι Ιάπωνες υποκλίθηκαν στους Έλληνες

Η συγκεκριμένη αυτοκινητοβιομηχανία ιδρύθηκε το 2003 από τον Elon Musk. Πέντε χρόνια αργότερα πέρασε στην παραγωγή το πρώτο αυτοκίνητο. Λιγότερα από 12 χρόνια χρειάστηκαν για να σπάσει το ρεκόρ των 1.000.000 αυτοκινήτων. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι η Tesla αποτελεί ορόσημο στην κατασκευή αμιγώς ηλεκτροκίνητων αυτοκίνητων.

Ευρώπη: Η επέλαση των ηλεκτρικών, Top 10 μοντέλα 2019

Το περασμένο έτος, τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα ξεπέρασαν το 2% του συνόλου των πωλήσεων. Την πρώτη θέση στη συγκεκριμένη κατηγορία κατέλαβε το Model 3 με 94.495 ταξινομήσεις παγκοσμίως. Στόχος της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι να κατασκευάσει έως και 500.000 αντίτυπα μέσα στο 2020.

Με μία ανάρτηση στο Twitter, ο CEO της Tesla, Elon Musk, έδωσε συγχαρητήρια στην ομάδα του. Πυλώνες αυτής της επιτυχίας είναι τα Tesla Model 3, Model X, Model S και Model Y.