Η ρομποτική στην υπηρεσία της Hyundai

Ο όμιλος Hyundai πιστεύει και με το παραπάνω στη ρομποτική και το δείχνει με το πρόσφατο δημιούργημά του, την εξωσκελετική καρέκλα.

Βρείτε μας στο

Το Hyundai Motor Group αν μη τι άλλο πιστεύει στη ρομποτική και το δείχνει εμπράκτως, επενδύοντας σε αυτή, κατασκευάζοντας τους νέους εξωσκελετικούς μηχανισμούς για τους εργαζομένους της στις γραμμές παραγωγής.

Πιο πρόσφατο δημιούργημά της το H-VEX (Hyundai Vest Exoskeleton) το οποίο είναι ρομποτικό «γιλέκα» που φορούν οι υπάλληλοι που βρίσκονται στην γραμμή παραγωγής, προκειμένου το έργο τους να γίνει πιο εύκολο. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η συγκεκριμένη τεχνολογία δοκιμάζεται στο Hyundai Motor Group, καθώς πριν λίγο καιρό είχαμε δει και την εξωσκελετική καρέκλα H-CEX (Hyundai Chairless Exoskeleton).

Όπως φαίνεται και στις πιο πάνω εικόνες, η εξωσκελετική καρέκλα H-CEX, που ζυγίζει μόλις 1,6 κιλά, μπορεί να αντέξει βάρος μέχρι 150 κιλά και βοηθά στη διατήρηση της θέσης του εργαζομένου και μπορεί να προσαρμοσθεί πλήρως στο σώμα του και στον τρόπο με τον οποίο εργάζεται.

Από την άλλη, το H-VEX ανακουφίζει την πίεση στον λαιμό και στην πλάτη των εργαζομένων δίνοντας 60 κιλά επιπλέον δύναμη στο χρήστη, όταν εκτελούνται εργασίες στο ύψος του κεφαλιού. Έτσι, με τη χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας θα μπορέσει να αυξηθεί η αποδοτικότητα των εργαζομένων στην γραμμή παραγωγής, ενώ παράλληλα θα μειωθεί και η καταπόνησή τους.

Φυσικά η Hyundai δεν σταματά εδώ, καθώς ήδη έχει εξελίξει και άλλες μορφές ρομποτικής τεχνολογίας, με σκοπό της στο απώτερο μέλλον, να βρεθεί στην καθημερινότητά μας και να αποτελέσει μία νέα μορφή βοήθειας για όσους την χρειάζονται. Εξάλλου στην Hyundai πιστεύουν πως ρομπότ πωλήσεων, ξενοδοχείων και φροντίδας θα χρησιμοποιηθούν ευρέως στο μέλλον.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr