Η Tesla κερδίζει αγωγή έναντι πρώην υπαλλήλου της

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η δικαστική υπόθεση σχετική με την αγωγή που είχε καταθέσει η Tesla έναντι πρώην υπαλλήλου της. Δείτε τι συνέβη...

Βρείτε μας στο
Tesla Gigafactory Βερολίνο

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η αγωγή που είχε καταθέσει η Tesla έναντι πρώην υπαλλήλου της πριν από δύο χρόνια. Η πλάστιγγα «γέρνει» υπέρ της αμερικανικής φίρμας σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα.

Διαβάστε επίσης: Ποιο Tesla; Ιδού το ηλεκτρικό Lucid Air με αυτονομία…

Το 2018, λοιπόν, ένας υπάλληλος της Tesla κατηγορήθηκε ότι μετέφερε προς τρίτους απόρρητες πληροφορίες της εταιρείας και ότι προχώρησε σε δυσφημίσεις σε μέσα ενημέρωσης. Αναλυτικότερα, ο πρώην υπάλληλος ανέφερε ότι για την παραγωγή 2.500 μπαταριών στο GigaFactory της φίρμας, προκύπτουν 1.000 κομμάτια που επαναχρησιμοποιούνται και άλλα 1.000 που πάνε για… «σκράπ». Το δημοσίευμα ανέφερε ότι η Tesla δαπανά πολλά εκατομμύρια σε απορρίματα.

Η Tesla απέρριψε τον εν λόγω ισχυρισμό και ο Elon Musk ανέλαβε προσωπικά την υπόθεση. Έπειτα από έρευνα κατέληξε στον πρώην υπάλληλο, Martin Tripp, τον οποίο απέλυσε και κατέθεσε εναντίον του αγωγή ύψους 140 εκατ. ευρώ. «Το επίπεδο των απορριμμάτων βρίσκεται στο επίπεδο που σχεδιάζαμε και είναι φυσιολογικό για το μέγεθος της γραμμής παραγωγής μας», είχε ξεκαθαρίσει στο παρελθόν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla.

Οι λεπτομέρειες σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης είναι «επτασφράγιστο μυστικό». Ωστόσο το Reuters αναφέρει πως η Tesla τελικά κερδίζει την εν λόγω αγωγή. Το πιθανότερο σενάριο, βέβαια, είναι να μην μάθουμε ποτέ περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την υπόθεση.