Η τιμή της πρώτης, αμιγώς ηλεκτρικής Porsche στην Ελλάδα (+video)

Η πρώτη αμιγώς ηλεκτιρκή Porsche στην ιστορία της γερμανικής μάρκας βρίσκεται πλέον στην χώρα μας. Δείτε πόσο κοστίζει και σε ποιες εκδόσεις διατίθεται.

Βρείτε μας στο

Η Porsche Taycan είναι λοιπόν το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας από τo Zuffenhausen και σύμφωνα με την ίδια τη μάρκα είναι το ταχύτερο 4θυρο EV, σύμφωνα με τον χρόνο που έκανε στο Nurburgring (δείτε εδώ το σχετικό θέμα με το τον γύρο ρεκόρ στο video) με νούμερα που πραγματικά εκπλήσσουν.

Η Porsche Taycan βασίζεται σε μία νέα πλατφόρμα ειδικά εξελιγμένη για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η οποία η οποία είναι έτσι φτιαγμένη ώστε να εξασφαλίζει χαμηλό κέντρο βάρους αλλά και ιδανική κατανομή αυτού σε εμπρός και πίσω άξονα.

Σχεδιαστικά, η Porsche Taycan αν και ηλεκτρική, διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα σύγχρονα, συμβατικά μοντέλα της μάρκας. Το εμπρός μέρος ξεχωρίζει χάρη στα LED φώτα και τις καμπύλες των φτερών, ενώ πίσω η χαρακτηριστική LED φωτεινή “γέφυρα” είναι πλέον σήματα κατατεθέν των Porsche.

Όμως η σχεδίαση του αμαξώματος δεν είναι έτσι μόνο για να εντυπωσιάζει αλλά και για να έχει την μέγιστη αεροδυναμική απόδοση. Ενδεικτικό είναι πως ο αεροδυναμικός συντελεστής της Taycan είναι στα 0,22 Cd. Τιμή εξαιρετική η οποία πάντως διαφοροποιείται αναλόγως έκδοσης. Όσον αφορά τις διαστάσεις της, το μήκος είναι στα 4.963 χλστ. το πλάτος στα 2.144 χλστ. και το ύψος στα 1.378 χλστ.

Όσον αφορά τώρα τις εκδόσεις της και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της, η νέα Porsche Taycan θα είναι διαθέσιμη ως Turbo και Turbo S. Και στις δύο περιπτώσεις τα μοντέλα παίρνουν πνοή από δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν τοποθετημένο στον εμπρός άξονα και έναν στον πίσω, καθιστώντας έτσι το αυτοκίνητο τετρακίνητο) οι οποίοι συνεργάζονται με κιβώτιο ταχυτήτων δύο σχέσεων τοποθετημένο στον πίσω άξονα.

Στην περίπτωση της Taycan Turbo S η απόδοση είναι στους 761 ίππους, ενώ σε αυτήν της Turbo είναι στους 680 ίππους. Η ισχυρή Taycan κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2.8 δευτερόλεπτα, ενώ η Turbo σε 3,2 δλ. με την τελική ταχύτητα και στις δύο περιπτώσεις να είναι στα 260 χλμ./ώρα.

Όσον αφορά την μπαταρία που δίνει την ενέργειά της στα ηλεκτρικά μοτέρ, αυτή είναι χωρητικότητας 93,4 kWh και εξασφαλίζει σύμφωνα με τις νέες αυστηρότερες προδιαγραφές μέτρησης κατανάλωσης WLTP, αυτονομία έως και 450 χλμ. με μια φόρτιση στην Turbo S και έως 412 χλμ. στην Turbo.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η Taycan είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής με κύκλωμα 800 volt, αντί για 400 volt όπως συνηθίζεται, χαρακτηριστικό που δίνει τη δυνατότητα φόρτισης σε πέντε λεπτά για αυτονομία 100 χιλιομέτρων και σε 22,5 λεπτά για το 80% της μπαταρίας.

Όσον αφορά την τιμή της στην χώρα μας, η Porsche Taycan Turbo κοστίζει 159.400 ευρώ και η Taycan Turbo S 194.100 ευρώ.

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr