Οι Βρετανοί γιορτάζουν 20 χρόνια Mitsubishi Lancer Evo

Το Mitsubishi Lancer Evo πωλήθηκε στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου σε συνολικά 5.728 μονάδες. Φέτος κλείνει 20 χρόνια και οι Βρετανοί το γιορτάζουν...

Βρείτε μας στο


Αν υπάρχει ένα αυτοκίνητο που μας λείπει περισσότερο, αυτό είναι το Mitsubishi Lancer Evo που απουσιάζει εδώ και μερικά χρόνια από τον κόσμο της αυτοκίνησης. Στην αγορά της Βρετανίας, συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από την έλευση του πρώτου μοντέλου και είναι ένας καλό λόγος να το ξανά θυμηθούμε.

Διαβάστε επίσης: Τα ιαπωνικά αυτοκίνητα που θα θέλαμε!

Πριν από δύο δεκαετίες, λοιπόν, ήρθε στην αγορά της Αγγλίας το πρώτο Mitsubishi Lancer Evo. Δεδομένου ότι οι πρώτες πέντε γενιές δεν ήρθαν ποτέ επίσημα στην εν λόγω αγορά, το ντεμπούτο έγινε με την κορυφαία για πολλούς έκδοση. Ο λόγος για το Lancer EVO VI Tommi Makinen, το οποίο διατέθηκε σε μόλις 250 μονάδες και εξαντλήθηκε μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Τα καθίσματα της Recaro και το τιμόνι της Momo το κάνουν ιδιαίτερα ξεχωριστό, ενώ οι λευκές ζάντες αλουμινίου είναι της Enkei. Κάτω από το καπό βρίσκεται ο τετρακύλινδρος 4G63 απόδοσης 280 ίππων. Στην αγορά της Βρετανίας διατέθηκε με επιπλέον προστασία για διάβρωση, όργανα με ενδείξεις MPH (miles per hour), αλλά και προβολέα ομίχλης στο πίσω μέρος.

Video: Ο Κώστας Στεφανής διαβάζει και ο Μάνος Στεφανής εκτελεί!

Το τελευταίο μοντέλο ήρθε το 2015 και δεν ήταν άλλο από το Mitsubishi Lancer Evo X FQ-440 MR. Προσφέρθηκε σε μόλις 40 μονάδες και εξαντλήθηκε εντός λίγων ωρών. Περιττό να αναφέρουμε ότι ήταν και το ισχυρότερο, με τον 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα να αποδίδει 440 ίππους.