Ιαπωνία: Αυτό είναι το εισαγόμενο αυτοκίνητο της χρονιάς

Η ιαπωνική αγορά αυτοκινήτου έχει αρκετές ιδιαιτερότητες, επομένως έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιο αυτοκίνητο ψηφίστηκε ως το καλύτερο εισαγόμενο της χρονιάς.

Βρείτε μας στο

Και το αυτοκίνητο αυτό δεν είναι άλλο από το Peugeot 208 και το e-208. Το γαλλικό μοντέλο πρόσθεσε έτσι ένα ακόμη βραβείο στη συλλογή του, αυτό του εισαγόμενου αυτοκινήτου της χρονιάς 2020 για την ιαπωνική αγορά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ιαπωνικής επιτροπής «ο λόγος που απονέμεται αυτό το βραβείο είναι οτι το Peugeot 208 και e-208 είχε κάνει πράξη τη μοναδική αίσθηση οδήγησης, χάρη στο συνδυασμό της σταθερότητας του αμαξώματος και της άνετης ανάρτησής του, με την ευκολία οδήγησης που προσφέρει. Με ένα ποιοτικό διάκοσμο υψηλής αισθητικής και ένα κομψό φινίρισμα συνολικά, αυτό το μοντέλο έχει εκτιμηθεί πολύ για τη διαθεσιμότητα του και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Το “value for money” της ηλεκτρικής έκδοσης είναι, επίσης, ένας παράγοντας που συγκαταλέγεται στα πλεονεκτήματα αυτού του μοντέλου».

Ο Thomas Vilcot, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου PSA στην Ιαπωνία, έκανε τα εξής σχόλια για τη βράβευση: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι και χαρούμενοι που παραλαμβάνουμε ένα τόσο σημαντικό βραβείο, αυτό του καλύτερου αυτοκινήτου εισαγωγής της χρονιάς για την Ιαπωνία. Τα Peugeot 208 και e-208 εντυπωσίασαν πολύ όλους τους δημοσιογράφους, γεγονός για το οποίο είμαστε όλοι περήφανοι. Επίσης, με την εισαγωγή του νέου e-208 στην ιαπωνική αγορά, είμαστε σίγουροι ότι παίξαμε ένα σπουδαίο ρόλο στην προσφορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου σε προσιτή τιμή σε πλήθος πελατών.».

Εμείς να θυμίσουμε πως το Peugeot 208 έχει ήδη κατακτήσει πλήθος βραβείων, μεταξύ των οποίων αυτό του «Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς» καθώς και το βραβείο σχεδιασμού «Red Dot».

mm
Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Διεύθυνση Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων. Η επαγγελματική του ενασχόληση με τον ειδικό τύπο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με την αυγή της νέας χιλιετίας και έκτοτε δεν σταμάτησε, καθώς έχει εργαστεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και sites του χώρου. Λατρεύει τα αυτοκίνητα σε κάθε... κλίμακα και όταν δεν ασχολείται με αυτά, δημιουργεί videos.

E-mail: mdiveris@traction.gr