Καινοτόμο ηλεκτρικό μοτέρ από τη Bentley

Η Bentley μέχρι το 2026 θα έχει λανσάρει στην αγορά το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο. Δείτε τον καινοτόμο και άκρως οικολογικό κινητήρα που ετοιμάζει...

Βρείτε μας στο

Είναι ήδη γνωστό ότι το 2026 θα δούμε το πρώτο υπερπολυτελές ηλεκτρικό μοντέλο από τη Bentley. Όπως είναι λογικό, λοιπόν, η βρετανική εταιρεία προετοιμάζει το έδαφος με μία μελέτη που θα φέρει αλλαγές στον χώρο των ηλεκτροκινητήτων.

Διαβάστε επίσης: Ηλεκτροκινητήρας 10 κιλών αποδίδει 300 ίππους 

Η Bentley Motors ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει μία ερευνητική μελέτη διάρκειας τριών ετών ώστε να δημιουργήσει κινητήρες αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων που δε θα χρησιμοποιούν περιελίξεις χαλκού και μαγνήτες σπάνιων γαιών. Η βρετανική φίρμα αναφέρει ότι το τελικό προϊόν θα είναι οικολογικό και πλήρως ανακυκλώσιμο.

Η μελέτη που «τρέχει» αυτή τη στιγμή σχετικά με τον νέου τύπου ηλεκτροκινητήρα ονομάζεται #octopus και γίνεται από συνολικά εννέα εταιρείες. Στη σχετική φωτογραφία βλέπετε το νέο είδος κινητήρα, ο οποίος ονομάζεται e-axle και ενσωματώνει το κιβώτιο ταχυτήτων.

Εξηλεκτρισμένα αυτοκίνητα: Οι κατηγορίες τους και σε τι διαφέρουν μεταξύ τους

«Δεν είναι μυστικό ότι φιλοδοξούμε να γίνουμε ηγέτες στην παροχή βιώσιμης πολυτέλειας. Έχουμε έναν σαφή χάρτη πορείας και μέχρι το 2023 θα προσφέρουμε μία υβριδική επιλογή για κάθε μοντέλο, ξεκινώντας από το Bentayga Hybrid. Επόμενος στόχος είναι μία πλήρως ηλεκτρική Bentley το 2026, η οποία θα ενσωματώνει το καινοτόμο κινητήρα e-axle», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Stefan Fischer, διευθυντής του τομέα «Powertrain Engineering» της Bentley Motors.